Dusan Alimpijevic

ALIMPIJEVIĆ OTVORIO DUŠU O VREMENU U ZVEZDI!

Trener košarkaša Burse Dušan Alimpijević bio je gost sa svojim klubom u Novom Sadu gdje je odigran humanitarni meč sa Vojvodinom a tom prilikom otvorio je dušu i iznio detalje sa kojim problemima se u njegovom mandatu suočavao košarkaški klub Crvena Zvezda. 

Alimpijević je pričao o svom periodu u Crvenoj zvezdi i otkrio pojedine detalje zbog kojih je došlo do rastanka. 

“Sporazumno smo se razdvojili, ne zato što je Zvezda insisitirala na mom odlasku ili ja. Sjeli smo i zajedno smo to odlučili. Da budem iskren, palo mi je teško to što zvezdaška javnost uopšte nije bila spremna na ono što smo radili te godine, a u pitanju je bila finansijska konsolidacija da bi Zvezda bila to što jeste danas i da bi imala ovakav budžet kakav ima sada”, započeo je Alimpijević.

Istakao je da je Evroliga vršila strog monitoring nad Crvenom zvezdom i da je klubu prijetio gubitak evroligaške licence ukoliko ne bi finansijsko stanje doveli u normalno stanje.

“Evroliga je poslala unutrašnjeg revizora u toj godini u kojem je prioritet bio da se sve finansijske obaveze i dugovi izmire, ukoliko želimo da zadržimo status evroligaša. U Evroligi smo, koja je tada imala četiri utakmice manje u odnosu na današnji format, upisali 11 pobjeda. To je zamazalo sliku čitavoj javnosti i onda smo otišli u drugu krajnost”, dodao je Alimpijević.

Kako kaže, ostvarene pobjede u znatno manjem formatu nego li što je to danas bile su ogroman uspjeh naspram onoga što je klub u tom trenutku proživljavao.

“Iz ovog ugla, mnogo bih se više posvetio tome da javnosti bude prezentovano ono što je realna slika tima u tom trenutku. Da sam tako postupio, možda bih ostao trener Zvezde. Tada smo imali najmanji budžet u posljednjih 15 godina, možda i u istoriji. Ispred nas na početku nije bilo ambicija i to je bio najveći problem. Počeli smo dobro da igramo u Evroligi, u prva četiri kola imali skor 2-2, poslije pobjeda nad Barselonom i Makabijem, tijesne utakmice sa Žalgirisom i Himkijem”, prisjeća se Alimpijević i nastavlja:

“Taj skor je bio znak za klub da vrati sve te ambicije, koje su bile potpuno nerealne. Sada bih više insistirao na tome da se prikaže realna slika. Čini mi se da sam prepustio da bude normalno to što smo dobili Real Madrid u Španiji, da bude realno što smo dobili Barselonu ili Olimpijakos. Nije realno, to u tom trenutku nikako nije bilo realno sa tim budžetom i sa igračima kojima smo raspolagali”, zaključio je Alimpijević.

Inače, Dušan Alimpijević je upravo u Novom Sadu započeo svoju karijeru kada je sa 22 godine dobio priliku da bude pomoćni trener u KK Novi Sad.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *