Srđan Babić

BANJALUČANIN BRANI BOJE SRBIJE U KATARU
Srđan Babić na Piksijevom spisku za Mundijal

Banjalučanin Srđan Babić našao se na spisku selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija za predstojeći Mundijal u Kataru.

Među 26 imena našlo se i ime Srđana koji je svoje prve fudbalske korake napravio u Banjalučkom Borcu.

“Ponosan sam, hvala selektoru i stručnom štabu na povjerenju. Ovo mi je najljepši dan u karijeri, san i cilj su ostvareni. Igrati za A reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu. Nemam riječi. Sve što sam radio, sve čega sam se odricao, sada je nagrađeno. Idemo u Katar da damo sve od sebe“ rekao je Babić za Banjalučke medije.

Sadašnji stameni štoper i kapiten španskog prvoligaša Almerije od malena je kvalitetom odskakao od svojih vršnjaka. Sa samo 15 godina privukao je pažnju Novosadske Vojvodine čija je omladinska selekcija iznjedrila velikane poput Dušana Tadića i braće Milinković – Savić (Sergej i Vanja). Put ga je odveo u Špansku „Segundu“ inače drugu ligu u Real Sosijedad B, a veoma brzo je zaigrao i za prvi tim.

Nakon Španije vraća se u Srbiju i ostvaruje san zaigravši za Crvenu Zvezdu nakon koje odlazi u Almeriju i svojim partijama zaslužuje ne samo kapitensku traku u klubu već i poziv za reprezentaciju Srbije.

Za „Orlove“ je debitovao u posljednja dva meča Lige nacije  protiv Švedske 24. i Norveške 27. septembra i veoma brzo opravdao povjerenje selektora Stojkovića.

Nakon debija za A selekciju nije krio oduševljenje te je izjavio da će taj dan pamtiti dok je živ. Nema sumnje da ga u Kataru očekuju još veći izazovi. Na otvaranju Mundijala prva prepreka je fenomenalni Brazil predvođen Nejmarom, a tu su još Švajcarska i Kamerun.

Banjalučanin je inače bio član zlatne generacije „Orlića“ koja je pokorila Brazil u finalu i postala Juniorski prvak svijeta 2015. godine, a nakon Nevena Subotića postao je tek drugi Banjalučanin koji će braniti boje „orlova“ na Mundijalu.

Mi mu želimo pune sreće i da zajedno sa Srbijom obraduje čitavu Banjaluku.


Izvor fotografije: FSS

Comments are closed.