KSBIH

BEĆIRAGIĆ OBJAVIO ŠIRI SPISAK ZA MEČEVE SA FRANCUSKOM I MAĐARSKOM

Nakon nastupa na Evrobasketu u kom se reprezentacija Bosne i Hercegovine pokazala u dobrom svjetlu došao je na red nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojima najbolji bh košarkaši imaju još uvijek nadu da bi mogli otići na najveću svjetsku košarkašku smotru.

Na spisku selektora Adisa Bećiragića nalaze se i najbolji igrači Jusuf Nurkić i Džanan Musa, a tu je i ime Luke Garze igrača Minesote koji se nije našao na Evropskom prvenstvu zbog administrativnih problema, te se u bh. taboru nadaju da će se svi oni odazvati i doći na okupljanje.

Na spisku su: Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Amar Alibegović, Luka Garza, John Roberson, Edin Atić, Miralem Halilović, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Sani Čampara, Emir Sulejmanović, Adin Vrabac, Rijad Avdić, Haris Delalić, Ismet Sejfić, Đorđe Topolović, Jure Zubac, Adi Zahiragić, Amsal Delalić, Zinedin Mulić, Kosta Kondić, Darko Talić..

Okupljanje bh. košarkaša zakazano je za 6. novembar u Sarajevu, a seletor Bećiragić će do tada skratiti spisak na 15 imena.

Bosanskohercegovački košarkaši prvo će u dvorani “Mirza Delibašić” ugostiti selekciju Mađarske 11. novembra, a samo tri dana kasnije očekuje ih gostovanje selekciji Francuske koju su pobijedili nedavno u Skenderiji.

Nakon osam odigranih utakmica bh je na četvrtoj poziciji s omjerom 4-4, a ispred su Litvanija (7-1), Francuska (6-2) i Crna Gora (5-3).

Prve tri ekipe iz grupe idu u narednu rundu kvalifikacija za Mundobasket, tako da košarkaški “Zmajevi” imaju i dalje šansu da se nađu na toj poziciji, ali više nemaju prava na kiks.

Fotografija: KSBIH


Comments are closed.