1653042911-Grant-Williams-750x500

Ključ uspeha Bostona – zameniti Vilijamse!

Krilni centar Boston Seltiksa Grent Vilijams izrastao je u jednog od najbitnijih igrača tima Imea Udoke u tekućem NBA plej-ofu, a to je i dokazao u drugom duelu serije finala Istoka protiv Majami Hita.

Ekipa sa Floride je dobro otvorila duel na domaćem terenu, ali je potom usledila ključna izmena – Roberta Vilijamsa je zamenio njegov prezimenjak Grent i doneo „Keltima“ neophodnu „širinu“ svojom sposobnošću da pogađa trojke.

Ubrzo je usledila velika serija gostiju, Boston je rešio utakmicu i izjednačio na 1-1 u pobedama u seriji napravivši „brejk“ u Majamiju.

„Grent je mnogo napredovao u odnosu na svoju prvu NBA sezonu. Mnogo je radio na svojim veštinama i razvio se u igrača u kojeg svi verujemo u napadu. Odličan je šuter, ali ako vidi da mu je ostavljen prostor, ići će na prodor“, izjavio je najbolji igrač Seltiksa u tekućem plej-ofu Džejson Tejtum.

Grent Vilijams je na terenu proveo 32 minuta, ubacio je 19 poena (5/7 iz igre, 7/8 penali), a imao je i 4 skoka.

„Kada je Rob na terenu, on donosi određene kvalitete, ali ima određena ograničenja kada govorimo o ‘spejsingu’ – sposobnosti da pretnjom šuta za tri poena ‘razvuče’ odbranu protivnika. Protiv Milvokija i Bruklina smo imali uspeha kada smo igrali sa petorkama u kojima su par visokih činili Grent Vilijams i Al Horford. Napravili smo mnogo otvorenih šuteva za tri poena, ali smo i omogućili našim bekovima lakši put do koša“, kazao je trener Boston Ime Udoka.


Tagovi: Nema ponuđenih tagova

Comments are closed.