Povreda

BROJ POVREDA U LIGAMA PETICE VEĆI ZA 20 ODSTO

Studija osigruavajućeg društva Houden pokazala je da su povrede u “ligama petice” prošle sezone bile petostruko učestalije u odnosu na godinu ranije.

Svi navijači, sponzori i istinski ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu sigurno bi voljeli da najbolji klubovi igraju svakodnevno ali niko ne postavlja pitanje bez obzira na njihovu spremnost koliko je ritam već dovoljno težak i prejak za fudbalere i da li oni to mogu da izdrže.

Zbog odsustva svojih fudbalera klubovi u pet najjačih liga u Evropi izgubili su oko 610.000.000 evra, što im je FIFA nadoknadila.

Do te cifre se došlo kroz odnos plate igrača i broja dana odsustva zbog povreda.

Najviše su izgubili klubovi u engleskoj Premijer ligi, čak 200.000.000 evra. Fudbaleri u najjačem rangu engleskog fudbala imali su 1231 povredu u sezoni 2021/22, a sezonu ranije 938, što je veliki skok.

Šta li će nam tek ova sezona donijeti u kojoj je raspored još više zgusnut zbog Svjetskog prvenstva u Kataru koje će se po prvi put održati u mjesecu novembru pokazaće neka nova studija ali sigurno je da neće rezultati biti optimističniji pa će nadležni morati tražiti neko riješenje za ovaj problem.

Jedino što je FIFA uradila kako bi se smanjio broj povreda jeste pravilo o povećanju broja mogućih izmjena sa tri na pet po meču.

Fotografija: nyboneandjoint.com (Ilustracija)


Comments are closed.