1652695911-micov

Budućnost vs. Partizan: Nema favorita, sve je moguće

Košarkaši Budućnosti ispunili su ono što su najavljivali odmah posle prvog meča i poraza u Beogradu od Partizana – 82:66. Izabranici Aleksandra Džikića, kao i sam trener šampiona Crne Gore, su naglasili da bez čvrstine, agresivnosti, kontrole reketa, nema ništa od ravnopravne borbe protiv „crno-belih“.

Za razliku od prvog meča u kojem je centarska linije Partizana bukvalno radila šta je želela pod košem, a igrači Budućnosti besumučno nastojali da stignu do poena šutevima za tri poena, mada su ruku na srce, većinu šuteva uzimali iz otvorenih pozicija, Podgoričani su u revanšu promenili priču.

Uz veliku podršku tribina, uspeli su da nemetnu rovoski rat na parketu. Zoran Nikolić i Filip Barović su imali mnogo problema sa Zekom Ledejom i Matijasom Lesorom, ali su u svaki duel ulazili čvrsto, da čvrše ne može.

Bekovska linije, na čelu sa Petrom Popovićem, se borila za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Otvorenih pozicija za šut, kada je Partizan u pitanju, nije bilo mnogo, Budućnost je agresivnom odbranom naterala izabranike Željka Obradovića na mnogo izgubljenih lopti u prvom poluvremenu.

KK Budućnost Voli

Partizan je promašio 10 slobodnih bacanja, a Budućnost nekoliko čistih zicera. Na kraju prvog poluvremena Podgoričani su imali dvocifrenu prednost, a kapital su ljubomorno čuvali sve do same završnice, kada je Partizan poveo sa 69:67. Usledio je rat nerava. Petar Popović je pogodio za izjednačenje, Dalas Mur ponovo doneo prednost Partizanu, a tačku na dramu, stavio je Vladimir Micov, trojkom iz kornera.

„Ono koji su nas prežalili posle prvog meča, napravili su veliku grešku. Mi se nismo prežalili, mi želimo da se borimo za mesto u finalu, a to smo pokazali u drugom meču, u kojem su odradili gotovo sve što nismo u prvom duelu. Problematično je što smo olako ispustili dvocifrenu prednost, ali to sada nije bitno, u plej-ofu se pišu samo pobede. Trenutno je 1-1, sledi majstorica u Beogradu“, naglasio je Vladimir Micov pa nastavio:

KK Budućnost Voli

„U pitanju je jedan meč, sve je moguće. Odlučiće detalji. Pritisak će na plećima nositi igrati Partizana, ali je pritisak i na našim plećima. Partizan će imati ogromnu podršku navijača, a sjajan ambijent u dvorani će biti motiv više i za nas, da pružimo maksimum. Ponavljam još jednom, favorita nema, u jednom meču je sve moguće“.


Tagovi: Nema ponuđenih tagova

Comments are closed.