Cibona

CIBONA SANJA OPSTANAK!

Cibona je bila pred gašenjem, klub se iz dana u dan raspadao, igrači odlazili ali popularni “Vukovi” i dalje dišu, doduše na slamku ali dišu pa će tako i ove godine biti učesnici AdmiralBet ABA lige.

Koliko će novi tim moći u ovoj sezoni ostaje velika nepoznanica ali sigurno je da će prioritet biti konsolidacija i opstanak u društvu najboljih. Klub su napustili svi igrači, osim Krešimira Radovčića i Ivana Majcunića, a i dosadašnjeg trenera Gašpera Okorna zamjenio je Josip Sesar.

Tim je doveo šest novih igrača i to Bornu Kapusta, Krešimira Ljubičića, Lovru Mazalina, Blaža Mesičeka, Ivana Perasovića i Svena Smajlagića a da li će oni moći da se nose sa izazovima AdmiralBet ABA lige veliko je pitanje. Međutim, uprava Cibone moraće da angažuje još igrača do početka sezone jer sa sigurnošću možemo reći da ovaj tim sa osam igrača neće dobro proći u ovogodišnjoj sezoni i nije u stanju da je iznese.

Cibona je prošlu sezonu završila na osmoj poziciji sa skorom od 11 pobjeda i 15 poraza a ako bi “Vukovi” napravili čudo i bili na toj poziciji na kraju ove sezone igrali bi plej of, u kom će od ove takmičarske godine prvi put učestvovati prvih osam ekipa iz regularnog dijela.

Ono što je sigurno je da je ovom košarkaškom gigantu potreban restart i konsolidacija da se vrati na staze stare slave, da li su dobrim putem krenuli pokazaće ova sezona.

Fotografija:ABA LIGA


Comments are closed.