09.10.2015., Zagreb - 04. kolo ABA lige, KK Cibona - KK Union OLimpija. Maskota Cibone, Vuk, Vucko. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

CIBONI ZABRANA REGISTRACIJE NOVIH IGRAČA

Cibona, nekadašnji dvostruki šampion Evrope, prolazi kroz težak period u klupskoj istoriji. Tokom ljeta nekako je izbjegnut stečaj, ostali su sa samo dvojicom igrača iz prošle sezone, a sad im je zabranjena registracija novih igrača, pa je veliko pitanje šta se od tog tima može očekivati u nastupajućoj sezoni AdmiralBet Aba lige.

Pred sam početak hrvatskog prvenstva i Aba lige Zagrebčani su kako pišu “Sportske novosti” u problemu da registruju nove igrače.

”Hrvatski košarkaški savez blokira registraciju zbog dugova prema igračima iz prošle sezone. Po tome pravo nastupa imaju tek jedina dva starosedeoca – Krešimir Radovčić i Ivan Majcunić, dok programirana prva napadačka opcija Blaž Mesiček ionako ne bi zaigrao zbog povrede koja ga je izbacila iz tima na mesec dana”, pišu ”Sportske novosti”.

Zagrebčani sezonu otvaraju danas na gostovanju protiv Splita u Hrvatskom prvenstvu a u nedelju ih očekuje okršaj sa Partizanom u AdmiralBet Aba ligi.

Ipak, novi trener Josip Sesar priprema ekipu kao da će sigurno igrati u Splitu, pa će ovaj problem vjerovatno biti rješen u pozitivnom smislu po popularne “Vukove”.

”Što se Cibone tiče, naš roster je uveliko izmjenjen. Ostala su samo dva igrača od prošle sezone. Imamo problem s povredom Blaža Mesičeka koji je zamišljen kao važan igrač, ali posljednjih dana dobili smo dva pojačanja i pripremamo se za prvu utakmicu u Splitu. Teško je reći šta očekivati. I oni se kompletiraju u hodu, no nadam se zanimljivoj i otvorenoj utakmici do kraja. Mislim da niko ne može doći u Split i reći mi smo favoriti, ali mi idemo hrabro. Imamo sistem koji uspostavljamo i za koji se nadam da će dati rezultate. Očekujem dobru utakmicu”, izjavio je Sesar pred put u Split.

Fotografija:PIXSELL/Goran Stanzl


Comments are closed.