EPA Crna gora

CRNOGORKE BRONZANE (VIDEO)
Medalja nakon 10 godina

Rukometašice Crne Gore osvojile su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto su u utakmici za treće mjesto pobijedile Francusku u Ljubljani sa 27:25 poslije produžetaka.

Nakon deset godina čekanja Crnogorke su dočekale medalju sa velikih takmičenja. Imala je Crna Gora srebro sa Olimpijskih igara 2012. i zlato sa Evropskog prvenstva iz Beograda iste godine, a večeras je uzela bronzu u fenomenalnoj atmosferi u “Stožicama” i to protiv aktuelnog olimpijskog šampiona, od koga je izgubila u Podgorici prije tačno sedam dana sa 27:19, u grupnoj fazi takmičenja .

Utakmica je skoro cijeli period protekla u egalu, Crnogorke su imale dva i tri gola prednosti, Francuska se brzo vraćala i onda spektakl  u posljednje dvije minute.

Crna Gora je vodila 20:19, zatim Francuska preokreće rezultat na 20:21, da bi Crnogorke ponovo došle do 22:21, a onda Francuskinje golom u posljednjim sekundama vode meč u produžetak.

U produžecima tvrda igra, jake odbrane, a primijetila se i istoršenost u napadu kod obje selekcije. Ipak više snage ali i sreće imale su Crnogorke i slavile sa konačnih 27.25.

Najefikasnije su bile Đurđina Jauković i Jovanka Radičević sa po šest pogodaka.


Izvor fotografije: EPA/EFE

Comments are closed.