ZVEZDA BUDUCNOST

CRVENA ZVEZDA BUDUĆNOST PRVI PRAVI DERBI ADMIRALBET ABA LIGE

Derbi utakmicom između Crvene Zvezde i Budućnosti okončaće se drugo kolo AdmiralBet Aba lige.

“Crveno bijeli” su poraženi u petak na gostovanju u Turskoj od Efesa u prvom kolu Evrolige i sigurno će željeti se vratiti na pobjednički kolosjek. Budućnost je nakon trijumfa u prvom kolu AdmiralBet Aba lige imala cijelu sedmice za pripremu meča i sigurno ima visoke ambijcije u duelu u Beogradu.

Međusobni dueli ovih timova uvijek su bili puni napestosti i uzbuđenja a zanimljivo je da je u zadnja četiri okršaja u Beogradu dobila Crvena Zvezda. Rosteri obe ekipe nagovještavaju i večeras još jedan odličan meč. Rejnolds, Drobnjak, Tre Bejl Hejs i Eron Vajt prošlogodšnji krilni centar Crvene Zvezde biće velike uzdanice gostiju a tim će biti lišen usluga centra Alfa Kabe.

Domaći navijači nade će zasnivati na igrama Luke Mitrovića, Džejlena Adamsa i bivšeg centra Budućnosti Hasana Martina. Zvezda će i u ovom meču biti bez Dobrića i Nedovića što bi mogao biti veliki hendikep.

Zanimljivo je da će ovaj meč dobiti sigurno čovjek sa imenom Vladimir Jovanović jer na klupi oba tima sjede treneri sa istim imenom i prezimenom.

Trener košarkaša Crvene zvezde Vladimir Jovanović rekao je da se nada da će igrači sprovesti planove u djelo u meču protiv Budućnosti, a navijače je pozvao da dodju u velikom broju i pruže podršku timu.

“Znaju se naše ambicije, želimo da odigramo dobru utakmicu imamo naše planove, i nadam se da ćemo ih sprovesti u djelo na terenu. Pozivam naše navijače da dođu u velikom broju i pruže nam prijeko potrebnu podršku u važnoj utakmici u kojoj ćemo igrati bez Nedovića i Dobrića “, rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da je meč protiv Budućnosti derbi kola, kao i da njihov rival ima visoke ambicije i u ovoj sezoni.

“Imali su sedam dana da se na miru pripreme za ovu utakmicu i sigurno motivisani dolaze u Beograd. Mi sa druge strane imamo samo jedan trening za oporavak i pripremu ove utakmice”, istakao je Jovanović.

Trener gostiju ističe da je domaći sastav popunjen na svim pozicijama.

“Jako zahtjevna utakmica protiv tima koji je sastavljen od velikog broja iskusnih igrača na svim nivoima. Imaju povrede, ali nemaju problem sa rosterom, jer na svakoj poziciji imaju dva, ili više košarkaša”, naglasio je Jovanović.

Prvi uslov za dobar rezultat je odgovor na Zvezdinu energiju…

“Moramo da odgovorimo na kontakt i čvrstinu koju Zvezda ima duži niz godina. Ako u tome uspijemo, imamo šansu da igramo protiv njih”, naglasio je Jovanović.

Meč počinje u 18 časova dok će dva sata ranije snage odmjeriti MZT i Partizan u duelu u kom su gosti apsolutni favoriti i sve sem njihovog ubjedljivog trijumfa bilo bi veliko iznenađenje.

Fotografija: AdmiralBet ABA liga


Comments are closed.