AFP Dalic

DALIĆ ZNA SASTAV
''Vrijedimo, svjesni smo smo toga''

Reprezentacija Hrvatske sutra od 11.00 časova igra prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru protiv reprezentacije Maroka a pred meč oglasio se i selektor “Vatrenih” Zlatko Dalić.

On je rekao da na Svjetskom prvenstvu nema lakog protivnika, kao i da očekuje tešku utakmicu protiv Maroka.

“Pratili smo pobjedu Saudijske Arabije i remi Tunisa. Nema lakog protivnika, cijenimo ih i respektujemo, čekamo tešku utakmicu. Svi igraju dobro, iznenađenja su moguća. Ući ćemo sa maksimalnim poštovanjem”, rekao je Dalić na konferenciji za novinare, prenijela je Hina.

Pored Hrvatske i Maroka u Grupi F su i selekcije Belgije i Kanade, koje svoj meč igraju sutra od 20.00 časova.

Dalić je dodao da su nedjelju dana priprema iskoristili da se priviknu na uslove u Kataru.

“Iskoristili smo ovo vrijeme da se priviknemo na uslove koji su nas dočekali. Jako sam zadovoljan, spremni smo”, istakao je Dalić, koji je sa Hrvatskom prije četiri godine osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Hrvatski selektor je rekao da nema nikakve dileme oko sastava za meč.

“Izabrali smo najkvalitetnije što se tiče energije i iskustva. Nemamo više nikakvih dilema, momci znaju sastav. Imamo iskustvo, energiju, imamo dobar miks. Očekuje nas teška i izazovna utakmica, vjerujem da smo dobro izabrali”, ocijenio je on.

Za afričku selekciju Dalić kaže da je dobro složena, i da na svakoj poziciji imaju odlične pojedince. On nije želio da govori o smjeni bosanskohercegovačkog stručnjaka Vahida Halihodžića sa klupe Maroka.

“Ne želim da komentarišem njihovu odluku o promijeni selektora. Halihodžić je odličan stručnjak, ali to je njihova stvar”, dodao je Dalić.

Hrvatski selektor je istakao da reprezentaciju poslije dobrog rezultata u Rusiji, ali i nedavno u Ligi nacija, rivali mnogo više prate.

“Vrijedimo, svjesni smo toga. Ali moramo biti realni i objektivni. Pritisak je veliki, očekivanja su velika. Nećemo upasti u takvu zamku, idemo utakmicu po utakmicu. Vjerujem u ovu ekipu”, rekao je on.

Dalić je dodao da je hrvatska selekcija jedna od rijetkih koja je u posljednjih dvadesetak godina osvojila dvije medalje na Svjetskom prvenstvu.

“U zadnjih 20 godina osvojili smo dvije medalje. I treba da bude gužva oko nas, ali mi se spremamo u miru. Prva utakmica je bitna, važan je dobar start, ali nije i ključna”, zaključio je Dalić.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: AFP

Comments are closed.