Fets Rasel

DAREN FETS RASEL NOVI REKORDER ADMIRAL BET ABA LIGE

Kada je u pitanju pojedinačni učinak igrača na startu nove sezone AdmiralBet ABA lige, dvojica igrača su se posebno izdvojila svojim izvanrednim partijama, a u barskoj ”Topolici” igrali su jedan protiv drugog – Daren ”Fets” Rasel i Luka Božić.

Očekivali smo njihov ”revolveraški obračun” i oni su nam to i priuštili!

Mornar je u drugom kolu AdmiralBet ABA lige dočekao ekipu Zadra i na kraju trijumfovao rezultatom 100:91, a najzaslužniji za to bio je nevjerovatni Fets Rasel koji će ako ovako nastavi biti najbolji transfer Mornara u klupskoj istoriji, a već je nakon dvije utakmice ušao u istoriju AdmiralBet ABA lige.

Jedini igrač koji je u prva dva nastupa u (AdmiralBet) ABA ligi upisao 70 i više poena do večeras je bio Milan Gurović sa 45 i 31 poenom, ukupno 76, ali sada ga je nadmašio Fets Rasel sa 41 poenom u prvom i 47 poena u drugom kolu! Dakle, ukupno 88 poena postigao je Rasel u samo dva nastupa u AdmiralBet ABA ligi, rekord koji će teško ikada biti nadmašen! Istovremeno, Rasel je postavio i novi rekord lige po broju poena na jednoj utakmici. Do sada je taj rekord držao njegov saigrač Vladimir Mihailović od prošle sezone sa 46 poena.

Rasel je večeras na terenu proveo 34  minuta, a do 47 poena je došao uz 6/13 za dva, 7/18 za tri poena i 14/16 sa linije penala. Uz to, 4 asistencije, 4 ukradene lopte i 4 skoka, za indeks 48.

Na drugoj strani, povratnik u redove Zadra Luka Božić, koji je bio MVP prvog kola, Raselu je parirao sa 34 poena (12/14 za dva, 1/4 za tri i 7/9 za dva poena), uz indeks 35.

‘J..ga, ovaj se razigr'o, treba ga ganjati…”, rekao je tokom posljednje četvrtine trener Zadra svojim igračima na jednom tajm-autu.

Poslije tog tajm-auta razigrali su se gostujući igrači, a trojkom Jordana Zadar je stigao na samo tri poena zaostatka, ali Barani su se odbranili i na kraju stigli do zaslužene pobjede.

Izvor: sportske.net

Fotografija: KSCG


Comments are closed.