Danijele De Rosi

DE ROSI NA KLUPI SPALA
Sve više igračkih legendi u Seriji ''B''

Prema poslednjim informacijama sa Apenina, Danijele De Rosi, igrčka legenda Rome će preuzeti Spal i u Seriji B će početi svoju samostalnu trenersku karijeru. 

De Rosi će se tako pridružiti svojim bivšim saigračima sa kojima se 2006. godine popeo na krov svijeta, pošto su u Seriji B već – Filipo Inzagi, Fabio Kanavaro i Fabio Groso, dok je i dalje aktivan Điđi Bufon na golu Parme. 

Inzagi predvodi Ređinu, trenutno lidera na tabeli Serije B, a dobro “gura” i Groso koji je peti, ali sa samo tri boda manje od prvog mjesta. Jedino Kanavaro sa “vješticama” zauzima tek 12. poziciju, dok je Bufon sa Parmom na poziciji sedam. 

Spal je odlučio da angađuje De Rosija pošto poslije osam mečeva ima samo devet bodova i zauzima 15. poziciju. Još jedna zanimljivost jeste i da je u Seriji B Sesk Fabregas, koji je otkupio dio akcija Koma i pojačao taj klub za koji i nastupa, mada oni stoje najlošije, pošto su pretposljednji na tabeli.

Sve pomenute legende su šampioni svijeta, Italijani su to bili 2006. godine u Nemačkoj, a Fabregas 2010. u Južnoj Africi. 


Izvor fotografije: EPA/EFE

Comments are closed.