Igokea

DERBI ADMIRALBET ABA LIGE U LAKTAŠIMA
Igokea dočekuje Cedevita Olimpiju

Košarkaši Igokee sutra će od 20.00 časova ugostiti ekipu Cedevita Olimpije u okviru 7. kola ABA lige.

Poslije dvije sedmice pauze sezona se nastavlja, a trener Dragan Bajić je svjestan da njegovu ekipu očekuje kvalitetan rival, ali vjeruje u svoje igrače.

“Očekuje nas nastavak takmičenja poslije dvije nedjelje pauze. Uspjeli smo malo da se odmorimo i da se što bolje spremimo za nastavak domaćeg prvenstva. Još nismo kompletni, dobro je poznato da je Talić još povrijeđen, Stivens je otišao, a Delalić bio sa reprezentacijom. Ja se nadam da smo se što bolje spremili za ovu utakmicu koja nas očekuje protiv ekipe Cedevita Olimpije. Oni i ove sezone imaju dobar tim i ušli su sa velikim ambicijama.”

Strateg Aleksandrovčana ističe da je ekipa Cedevita Olimpije najopasnija u ofanzivi:

“Imaju određeni kvalitet i mislim da najveću pažnju trebamo da obratimo na njihovu ofanzivnu igru.  Imaju igrače koji mogu da zaprijete iz svih situacija. Dosta su dobri u unutrašnjoj i vanjskoj igri. Za nas je hendikep odlazak Stivensa i sada se moramo prilagoditi na situaciju da igramo bez njega. Ja kao trener ne sumnjam u moje momke i siguran sam da ćemo pružati dobre partije i dobre utakmice. Pokušaćemo zabilježiti što veći broj pobjeda”, rekao je Bajić.

Haris Delalić je svjestan da se meč može dobiti samo velikom borbom.

“U subotu nas očekuje jako bitna i zahtjevna utakmica protiv Cedevita Olimpije. To je jako dobar tim sa dobrim igračima. Na nama je da pružimo jak otpor na našem terenu i uđemo veoma ozbiljno kao i u svaku utakmicu. Čeka nas još jedna teška utakmica bez prve petice, Dešona Stivensa, ali to nas ne smije poremetiti. Na nama ostalima je da iskoristimo priliku, pokažemo volju i agresiju i dobijemo meč”, zaključio je Delalić.

Izvor teksta: Srpska info
Izvor fotografije: ABA

Comments are closed.