Novak-Djokovic-Australian-Open-2021

DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA O ĐOKOVIĆU
Novak opet aktuelna tema u Australiji

Kada se priča oko vakcinisanja i korone primirila i kada su svi već bili sigurni da se stvari vraćaju na staro čini se da će Novak Đoković opet biti tema broj jedan u Australiji kod političara u toj zemlji.

Bilo je pozitivnih naznaka da će Novak Đoković igrati Australijan open iduće godine gdje bi bio prvi favorit za osvajanje 10. Grend slema na ovom turniru, ali je još uvijek nepoznato da li postoji šansa da dobije vizu. 

Kako se približava turnir, šanse za to su manje nego prije mesec dana. 

To je potvrdio i prvi čovjek turnira Kreg Tajli.

“Proveo sam neko vrijeme sa Novakom na Lejver kupu. Govorili smo generalno. Rekao je da bi naravno volio da se vrati u Australiju, ali zna da će to biti konačna odluka za saveznu vladu. On je prihvatio tu poziciju. To je stvar između njih. To nije stvar za koju možemo da lobiramo”, rekao je Tajli. 

Đokoviću je izrečena trogodišnja zabrana ulaska u Australiju, ali bi mogao da dobije specijalno izuzeće od strane novog ministra za imigraciju koji je naslijedio Aleksa Houka. Jedino što je sigurno je da nas čeka nas novi “rat” u Australiji među političarima, a tema će biti Novak Đoković.


Izvor fotografije: Shutterstock/JamesGourley

Comments are closed.