Toni Đerona

ĐERONA OBJAVIO SPISAK ZA MEČEVE SA FINSKOM I SLOVAČKOM
Borba za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona saopštio je spisak igrača za prve mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi 2, a rivali na putu do Evropskog prvenstva biće joj selekcije Norveške, Slovačke i Finske.

Mečeve prvog i drugog kola kvalifikacija za kontinentalni šampionat rukometaši Srbije odigraće u oktobru. Prvo će 12. oktobra u Novom Sadu igrati protiv Finske, dok će četiri dana kasnije gostovati Slovačkoj u Prešovu.

Na spisku selektora Đerone nalaze se:

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara;

Lijeva krila: Vanja Ilić, Miloš Grozdanić;

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan;

Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić;

Bekovi: Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Lazar Кukić, Miloš Кos, Stefan Dodić, Predrag Vejin, Miloš Orbović, Mihajlo Radojković.

Na Evropskom prvenstvu 2024. godine učestvovaće 24 ekipe, a pored domaćina Njemačke, učešće su obezbjedile tri prvoplasirane ekipe sa ovogodišnjeg šampionata – Švedska, Španija i Danska.

Ukupno 32 ekipe će se kroz kvalifikacije boriti za preostalih 20 mjesta. Dvije najbolje plasirane selekcije iz svake grupe uz četiri najbolje trećeplasirane ekipe obezbjediće učešće na šampionatu u Njemačkoj koje je na programu od 10. do 28. januara 2024. godine.


Izvor fotografije: STARSPORT/Srđan Stevanović

Comments are closed.