Novak đoković Reuters

ĐOKOVIĆ SAVLADAO ODLIČNOG CICIPASA
Novak potvrdio dobru formu

Srpski teniser Novak Đoković pobjedom je startovao na Završnom mastersu u Torinu, pošto je pobjedio Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 7:6.

Đoković je odmah krenuo kako treba, namjestio je ruku i poslije 15:40 došao odmah i do brejka, koji  potvrdio bez izgubljenog poena. Cicipac je dobijao gemove na svoj servis, ali je Đoković takođe  bio odličan sa servisima jedino je šesti gem dobio teže za 4:2. Nakon toga u osmom gemu je počistio Grka bez izgubljenog poena, a onda je i u narednom na svoj servis potvrdio prvi set – 6:4.

U drugom setu teško su dolazili i Đoković i Cicipas do brejk prilika. Tek je u četvrtom gemu Cicipas bio najbliži brejku poslije Novakove dvije duple greške, ali je potom spasio brejk loptu i sačuvao svoju servu – 2:2.

Cicipas je međutim nastavio da igra sjajno i ostavio je Novaka bez šanse da dođe do brejka. U devetom gemu Novak je bio možda i najbliži brejku, imao je 15:30, ali je Cicipas uspio da se izvuče drop-šotom za 4:5.

Đoković je servirao za ostanak u setu i rutinski je dobio deseti gem – 5:5. Strašni Cicipas je nastavio sa ubitačnim servisima i ponovo lako osvaja gem za 5:6. Iako je Cicipas bio u naletu, Đoković je ostao smiren pa je u odlučujućem gemu prepustio samo jedan poen, pa je u drugom setu odlučivao taj-brejk.

Cicipas je pogodio liniju i tražio čelendž koji mu je donio prvi poen, ali je Đoković uzvratio sa sigurnim poenima na svoj servis. Nevjerovatni Đoković je uspio da uzme prvi mini brejk nestvarnom dijagonalom na liniju, iako je Cicipas tražio novi čelendž, ovaj put nije vrijedilo. Cicipas potom šalje lopticu u aut i Đoković uzima i drugi mini brejk za 4:1!

Grk je potom pogodio mrežicu za potvrdu dva mini brejka, iako je prethodno savršeno riternovao – 5:1, a nakon toga, Cicipasu je pripao dug poen, takođe pogađa liniju i vraća jedan mini brejk – 5:2. Grk je potom bio siguran na oba svoja servisa i vratio se u život sa tri vezana poena – 5:4.Nole je prekinuo mini seriju Cicipasa i potom ubitačnim servisom potvrdio pobjedu – 7:4!

U drugom kolu Crvene grupe Đoković se u srijedu sastaje sa Danilom Medvedevom, koji je danas u maratonu izgubio od Rubljova.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: HANNAH MCKAY (REUTERS)

Comments are closed.