Djokovic Torino Abaca Press

ĐOKOVIĆ U FINALU (VIDEO/FOTO)
Srbin savladao Amerikanca bez izgubljenog seta

Novak Đoković plasirao se u finale Završnog mastersa u Torinu savladavši Amerikanca Tejlora Frica sa 2:0, po setovima (7:6; 7:6). Mladi Amerikanac pružio je jak otpor, ali nedovoljan da bi se savladao nekadašnji svjetski broj jedan u tenisu.

Već u prvom gemu Novak je krenuo agresivno na servise Frica. Bilo je 40:40, ali je Amerikanac sa dva dobra servisa došao do prvog gema na meču. U nastavku nije bilo prilike za brejk sve do petog gema. Napravio je Amerikanac desetu neiznuđenu grešku i pomogao  srpskom teniseru da dođe do tri vezane brejk lopte. U dužoj razmjeni Đoković je preuzeo kontrolu i forhendom došao do poena i do 3:2 u prvom setu. Prednost nije dugo trajala, jer je Amerikanac odlično čitao igru Đokovića i odmah vratio brejk sa 3:3. Do kraja seta oba tenisera su čuvala svoj servis, pa se otišlo u tajbrejk.

Duža razmjena završena je greškom Frica, pa je Đoković prvi došao do mini brejka u tajbrejku. Međutim, uzvratio je na isti način srpski teniser i ispustio prednost. Dobro su servirali i jedan i drugi u nastavku, pa se vodila velika borba. Došao je Novak prvi do set lopte, koju je realizovao sjajnom forhend paralelom.

Drugi set bolje je otvorio Amerikanac i odmah iskoristio brejk loptu i poveo sa 1:0. Na svom servisu je potvrdio brejk i stigao do 2:0. Prednost je držao do 10. gema kada Novak ostvaruje prvi brejk i dolazi do poravnanja 5:5. Sa lakoćom je Đoković uzeo svoj servis i poveo 6:5. Amerikanac je od dobijenog seta sada servirao za ostanak u meču.

Dobro ga je služio servis, pa se tako po drugi put na meču otišlo u tajbrejk. Opet se Novak bolje snašao, slušao ga je servis, pa je tako nakon duge borbe prvi došao do meč lopte koju je iskoristio i plasirao se u finale.

Tamo ga čeka bolji iz meča Kaspera Ruda i Andreja Rubljeva koji se igra večeras od 21.00 časova


Izvor fotografije: Abaca press

Comments are closed.