Premier league

ENGLEZI NA TERENU OD SUTRA, ZA VIKEND U LONDONU UPITAN FUDBAL!
Vraća se Engleski fudbal

Engleska fudbalska liga izdala je saopštenje da će se sve utakmice u najjačim rangovima engleskog fudbala igrati već od sutra po predviđenom programu.

To znači da će se mečevi Čempionšipa, Lige 1 i Lige 2, kao i utakmice Lige šampiona na terenima Engleske, odigrati u ranije predviđenim terminima. Utakmice će početi po protokolu u skladu sa danima žalosti na području Velike Britanije nakon smrti kraljice Elizabete Druge – minutom ćutanja i zastavama na pola koplja.

Iako EFL savjetuje da se sve utakmice  i tokom vikenda organizuju i odigraju, postoji bojazan da to neće biti moguće na teritoriji Londona. Očekuje se da će sahrani Elizabete Druge prisustvovati i preko pet miliona ljudi samim tim saobraćaj će biti stopiran, a ogroman broj policajaca će morati da obezbeđuje prisutne što otežava organizaciju premijerligaških mečeva.

Pojavila se čak mogućnost da se zamjene domaćinstva, odnosno da Totenhem gostuje Lesteru umjesto da bude domaćin, kao i da Liverpul dočeka Čelzi na “Enfildu”, ali za sada nema potvrde da je tako nešto izvodljivo, dok su Brentford i Arsenal londonski klubovi, stoga ovjde nema mnogo razlike ko će biti domaćin. 

Dalji rasplet se čeka a ono što je sigurno je da se fudbal vraća od sutra, ali je pitanje da li će sve utakmice biti odigrane po planiranom programu za vikend…


Izvor fotografije: Sky sport

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *