PA ENgleska

ENGLEZI NIKADA NISU POBIJEDILI SAD
''Šansa da se ispiše istorija''

Fudbalska reprezentacija Engleske nije nikada pobijedila selekciju SAD-a na šampionatima svijeta, podsjetio je na to svoje igrače selektor “Gordog albiona” Geret Sautgejt, uoči utakmice ta dva tima u Kataru.

Ekipe su odigrale dvije utakmice na Svjetskim prvenstvima, 1950. godine SAD je pobjedio Englesku sa 1:0, dok je 2010. godine meč završen neriješeno 1:1.

Engleska i SAD igraće sutra od 20 časova utakmicu drugog kola grupe B na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

“Da li smo ikada pobijedili SAD na velikim turnirima? Ne, mislim da nismo, tako da sutra moramo da pokušamo da ispišemo istoriju”, rekao je Sautgejt.

On je komentarisao i situaciju u Engleskoj gdje su uoči svakog turnira velika očekivanja od reprezentacije, koja je jedinu titulu na svjetskim prvenstvima osvojila 1966. godine.

“U tome smo dobri. Mi smo dobri u tome da visoko govorimo o sebi kao naciji na osnovu vrlo malo dokaza. Ono što treba da uradimo je da nastupamo na terenu. Znamo da ćemo igrati protiv veoma motivisane ekipe. Imamo ogromno poštovanje za našeg protivnika. Znamo mnogo igrača iz naše lige. Moramo da budemo na najboljem nivou”, naveo je engleski selektor. 

U konkurenciji za tim biće kapiten Hari Kejn, pošto se oporavio od povrede lijevog skočnog zgloba.

“Hari je dobro. Bila bi hrabra odluka izostaviti ga iz prve postave”, dodao je Sautgejt.

Englzti su u prvom kolu pobijedili Iran sa 6:2, dok su Amerikanci remizirali sa Velsom rezultatom 1:1.

Izvor teksta: sportske.net

Comments are closed.