Tomas Ertel

ERTEL ODGOVORIO NA UVREDE

Francuski košarkaš, Tomas Ertel, odlukom da potpiše ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga izazvao je pravi zemljotres na košarkaškoj sceni.

Plejmejker je prije početka Evropskog prvenstva potpisao da neće igrati za klubove iz Rusije i Belorusije što je bio uslov Francuskog saveza kako bi mogao biti član reprezentacije.

Znajući da će usljediti reakcija Košarkaškog saveza Francuske, sačekao je da se završi takmičenje, a nakon toga je potpisom ozvaničio saradnju sa ruskim Zenitom.

Automatski je izbačen iz reprezentacije, a svakodnevno se suočava sa porukama i komentarima na društvenim mrežama zbog svoje odluke.

Ertel se oglasio povodom ove situacije.

“Samo za informaciju svih ljudi koji mi šalju poruke ili pišu komentare u kojima kritikuju mene i odluku da dođem u Rusiju, znajte da me je baš briga! Prestanite da gubite vrijeme i molim vas, prije svega, nađite sebi život. Hvala unaprijed”, poručio je Ertel.

Ertel je sa Francuskom na nedavno završenom Evropskom prvenstvu osvojio srebrnu medalju. Tokom turnira je beležio 10,4 poena i 7,1 asistencija po utakmici.

Prošle sezone je Ertel nastupao za Real Madrida, a u karijeri je igrao još za Barselonu, Po-Ortez, Asvel, Strazbur, Alikante, Baskoniju i Efes.

Fotografija: Profimedia


Comments are closed.