4b7b0c0b_680x420

FEDERER PENZIONER

Ono što se špekulisalo dugo vremena dobilo je svoju potvrdu, jedan od najvećih tenisera svih vremena Rodžer Federer povlači se iz svijeta tenisa.

Kako pišu mediji a i kako je sam Federer na mrežama poručio posljednji turnir biće mu Lejver kup koji se igra u Londonu od 22. do 25. septembra.

“Kao što većina vas zna, suočio sam se sa mnogim izazovima u protekle tri godine u smislu povreda i operacija. Imam 41 godinu, odigrao sam više od 1.500 mečeva u periodu od 24 godine. Teniski svijet se prema meni ophodio srdačnije nego što sam ikada mogao da sanjam, ali je vrijeme da priznam da je došlo vrijeme da završim svoju takmičarsku karijeru. Lejer kup sledeće nedjelje biće moj poslednji ATP događaj. Igraću više tenisa u budućnosti, naravno, ali ne na grend slemovima ili turnejama”, objavio je Federer na svojim društvenim mrežama.

Sigurno je da svijet tenisa ostaje od jednog od najvećih ikada ali sve učestalije povrede i godine koje su pritisle Švajcarca učinile su svoje. Federer je u svojoj istorijskoj karijeri osvojio ukupno 103 ATP turnira u singlu. Od toga 20 gred slemov, 28 mastersa iz seerije 1000, te šest ATP finala.


Izvor fotografije: EPA

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *