Infantino

FIFA U PROBLEMU
Katar traži promjene pred Mundijal

Katar pokušava da na sve načine zabrani alkohol, iako je dogovor bio da bude dopušten u posebnim fan zonama, ali i na stadiona tri sata pred meč. Jedan od glavnih sponzora FIFA je američki “Badvajzer”. Oni bi naravno prekinuli ugovor, tužili FIFA i tražili ogromnu odštetu, pa se Infantino našao u nelagodnoj situaciji.

Ovo je pokušaj vlade u Dohi, ili bolje da kažemo kraljevske porodice da u posljednji čas promjeni pravila igre. Naredba je stigla od Jasima bin Hamada, brata vladara Katara. Ako bi bilo po željama porodice Al-Tani u Kataru nigdje ne biste mogli da popijete alkohol osim u VIP ložama koje koštaju više od 22 000 dolara po meču.

Alkohol je naravno zabranjen u ovoj konzervativnoj islamskoj zemlji, ali za razliku od recimo Saudijske Arabije i Kuvajta služi se u nekim hotelima.

Alkohol će se prodavati u fan zonama i to samo popodne i uveče po astronomskim cijenama, oko 13 evra za flašu. Postoje i specijalne zone u kojima će se navijači trijezniti, a neće moći da uđu na stadion. Takođe, Katar je upozorio da bilo kakvo ispoljavanje LBGT orijentacije neće biti dozvoljeno.

Podsjetimo da je domaćin promijenio kalendar i odlučio da domaća reprezentacija igra prvi meč dana u grupi, a iz Engleske su stigle optužbe da pokušavaju da namjeste rezultat.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: Getty Images

Comments are closed.