Boka Rasing - El Comercio Peru

FINALE ZAVRŠENO SA 10 CRVENIH KARTONA (VIDEO)
Argentinski temperament u punom sjaju

Uzavreli temperament Argentinaca je došao do izražaja u punom sjaju tokom meča Superkupa u kome su se sastali Boka juniors i Rasing.

U noći između nedjelje i ponedjeljka viđena je nevjerovatna situacija u Argentini, gdje je susret za trofej završen prije vremena. Razlog je što ekipa Boke nije imala dovoljno igrača da privede meč kraju, pošto su u haosu koji je nastao nakon gola Rasinga u 119. minutu ostali samo sa četvoricom igrača na terenu.

Naime, glavni sudija susreta je u opštem metežu u posljednjim minutama produžetaka podijelio čak osam crvenih kartona, a uz dva koja je pokazao u nadoknadi regularnih 90 minuta dolazimo do brojke od čak 10 isključenja koja je pokazao.

Sve je počelo od sukoba Sebastijana Vilje i Johana Karbonera u uoči ulaska u produžetke, a dvadesetak minuta kasnije dogodilo se nešto što se ne viđa baš često. Nakon što je u 119. minutu postigao gol vrijedan trofeja Superkupa, fudbaler Rasinga Karlos Alkaras je potpuno bespotrebno došao do tribune sa Bokinim navijačima i pred njom proslavio pogodak.

To je bio okidač za opšti haos u kojem je arbitar Fakundo Teljo, koji će suditi i mečeve Mundijala u Kataru, prvo pokazao isključenje Alkarasu i još jednom Rasingovom igraču, ali i petorici igrača tima iz Buenos Ajresa. Takođe, 11. osoba koja je isključena bio je trener Boke Hugo Ibara.

Inače, Trofej de Kampeones je takmičenje u kom se za pehar bore prvak države i osvajač Kupa. S obzirom na to da je Boka vlasnik oba naslova, Rasing je kao vicešampion igrao “baraž” protiv finaliste Kupa Tigrea i pobjedom od 2:1 došao je do šanse da se bori za trofej.

Izvor teksta: Sportal
Izvor fotografije: El Comercio Peru

Comments are closed.