fk_novi_pazar_gacinovic_foto_mnpress

GAĆINOVIĆ NIJE VIŠE TRENER NOVOG PAZARA
Postoji mogućnost da se vrati

Vladimir Gaćinović, čovjek koji je napravio čudo sa Novim Pazarom u dosadašnjem dijelu prvenstva Srbije, više nije trener ovog tima. 

Najveće iznenađenje prvenstva, ekipa koja je u jednom trenutku bila prvoplasirana na tabeli, ostala je bez trenera nakon utakmice protiv Vojvodine koja je završena 1:1. 

Iz Novog Pazara su se oglasili i istakli da postoji “realna mogućnost da se vrati” Gaćinović što zvuči gotovo nevjerovatno. 

“Trener Novog Pazara Vladimir Gaćinović, iz razloga privatne prirode i potrebe da bude u Novom Sadu, zamolio je klub da se u ovom trenutku raskine ugovor, koji je bio zaključen na godinu dana. S obzirom na veliki doprinos i odlične rezultate koje je Novi Pazar ostvario pod vođstvom Gaćinovića, klub je odlučio da izađe u susret treneru. Iako je ovo neuobičajena, a istovremeno nezahvalna situacija za klub, trener Gacinović je ostavio toliko dubok trag u našem gradu, da bi svaka druga odluka bila neljudska. Pred nastavak proljećnog dijela prvenstva postoji realna mogućnost da se saradnja Novog Pazara i trenera Gaćinovića nastavi. Maestro uz tebe smo, čekamo te nazad u tvoj Pazar”, napisali su Novopazarci.

Sa druge strane, oglasio se i Gaćinović, koji ima malo drugačiju priču. . 

“Istina je, odlazim iz Novog Pazara… Hvala ljudima, prevashodno navijačima i svim Novopazarcima. Žao mi je što se sve završilo na ovakav način. Ostao bih duhovno siromašniji da nisam osjetio Novi Pazar i upoznao njegovu dušu. Nisam ljut, imao sam odlične saradnike, hvala svima, igračima posebno. Jednostavno, nije moglo dalje. Odlazim uzdignuta čela, ponosan na 15 utakmica u Novom Pazaru. Ne znam šta bih vam rekao u ovom trenutku…”, kazao je Gaćinović.

Očigledno neke stvari nisu dobre u Pazaru a šta je prava istina vidjećemo u narednim danima.


Izvor fotografije: MN Press

Comments are closed.