Gana

GANA SAVLADALA ŠVAJCARSKU (VIDEO)
Loša partija rivala Srbije

Fudbaleri Gane pokazali su Srbiji da može preko Švajcarske u nokaut fazu Mundijala u Kataru. U posljednjoj provjeri tim Ota Ada razbio je Švajcarsku u Abu Dabiju sa 2:0.

Kada se sve podvuče potpuno zaslužen rezultat, koji je mogao da bude još izraženiji u korist afričke selekcije, iako su golovi pali u samom finišu. U rasponu od samo pet minuta, od 70. do 74, sa dva hica Mohameda Salisua i Antoana Semenja.

Bila je to potvrda onog što je Gana u većem dijelu meča najavljivala protiv potpuno razbijene čete Murata Jakina, koja jeste imala dvije prilike u prvom poluvremenu, ali ne i više od toga.

Gana je poslije zicera Vargasa na samom otvaranju potpuno zagospodarila terenom, držala loptu, a Švajcarska nikako nije mogla do daha. Bez trke, bez velike želje, “Sajdžije” su djelovale nepovezano i potpuno podbacile u posljednjoj provjeri za Katar.

Mogle su da se vide brojne mane rivala Srbije, koje je sigurno vidjelo oko selektora Dragana Stojkovića Piksija, a možda je najupadljivije bilo to da je Švajcarska bezopasna kada joj se oduzme lopta. Upravo je Gana bila ta koja je držala sve konce utakmice, iako nije ni ona previše zapinjala, ali je u finišu dokusurila rivala.

Izvor teksta: Sportal
Izvor fotografije: Profimedia

Comments are closed.