Aco Petrovic

HRVATSKU KLUPU NEĆE NIKO!?

Aleksandar Aco Petrović promovisan je danas zvanično na mjesto sportskog direktora nacionalnog tima Hrvatske, a pred novinarima je otkrio i probleme oko novog selektora.

Posao izbora selektora pokazao se težim nego što je Petrović u početku očekivao. On je potvrdio da su četvorica trenera sa kojima je razgovarao odbila da u ovom trenutku preuzmu reprezentaciju Hrvatske.

Za Juricu Golemca se znalo još krajem prošle nedjelje da je poslao negativan odgovor, a isto su učinili i selektor Poljske Igor Miličić, selektor Belgije Dario Đerđa i iNeven Spahija doskorašnji trener Baskonije.

“Prošli utorak, u roku od 24 sata, kontaktirao sam četiri najbolje opcije za mesto selektora hrvatske reprezentacije. Razgovarao sam s Igorom Miličićem, on je sad vruća roba, ali još ima ugovor s Poljskom do kraja 2023. Očito ga žele zadržati. Ta opcija sad nije realna, rekao je Petrović i nastavio.

Dario Đerđa je napravio sjajan posao s Belgijom. U sjajnoj je poziciji da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo. Nismo u situaciji pijanog milijardera da možemo dovesti koga hoćemo. Ali da ne bi bilo šumova u eteru, išlo se na razjašnjenje situacije. Ti ljudi su pod ugovorom i nemoguće je na njih računati. Oni su znanjem, kvalitetom i iskustvom tu”, kazao je Petrović.

Dodao je da je zvao i iskusnog Nevena Spahiju.

“Ponudio sam mu čak hoće li kratkoročno ili dugoročno, mogao je birati. Nažalost, on sada ima druge planove i oni će se realizovati”, istakao je Petrović.

Osvrnuo se i na odbijanje od strane Golemca.

“Razgovarao sam s Golemcom u Ljubljani. Postoji interes, ali rekao je da u ovom trenutku ne može raditi dva projekta. I tu bi bilo nemoguće sada pronaći rješenje”, poručio je Petrović.

Petrović je rekao da u vidu ima još jednog kvalitetnog stručnjaka, ali se postavlja pitanje šta ako ga i on odbije, da li će Petrović doći u situaciju da predloži – samog sebe?!

“Uzeo sam tajm-aut koji će trajati do 10. oktobra, kada ću imati jasniju situaciju šta i kako dalje. Imam naznaku kvalitetnog, vrhunskog rješenja ili dva rješenja, ako govorimo o junu iduće godine. Moram donijeti prijedlog kojim putem krenuti. Ispratiti ova dva prozora i na kraju sezone dobiti čovjeka koji bi pet godina trebalo da bude selektor ili dalje tražiti čovjeka. Nisam u situaciji da samog sebe predlažem. O tome ne razmišljam. Vidjećemo kakva će biti situacija. Jednom treneru sam ponudio takav vid saradnje, neću mu pominjati ime, ali on ne želi i rekao je da nakon toga može nestati s košarkaške mape. Jeste li vi za kvalitetno dugoročno rješenje ili kratkoročno?” upitao je na kraju Petrović novinare.

Fotografija: Pedja Milosavljević/STARSPORT


Comments are closed.