Sloboda Tuzla

HUSEINOVIĆ JUNAK SLOBODE
Igman ostaje na dnu tabele

Sloboda je kao domaćin u posljednjem kolo jesenjeg dijela Premijer lige BiH savladala ekipu Igmana 5:1 (1:0) i tako u dobrom raspoloženju otišla na pauzu.

Utakmicu su bolje otvorili gosti. Već na startu veliku šansu je imao Demir Jakupović, ali njegov šut brani Semir Bukvić.

Po veoma teškim uslovima vidjeli smo fudbal pun grešaka, a iz takve jedne Sloboda je povela. U 38. minuti, nakon loše reakcije odbrane gostiju, loptu uzima Stojan Vranješ, upošljava Saita Huseinovića koji uz malo sreće matira golmana gostiju Bukvića za 1:0. Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu.

U 47. minuti nova radost za domaćine. Huseinović je odigrao kratku kombinaciju sa Vranješom i centrirao loptu u šesnaesterac Igmana, a Bodul je nespretno prebacuje na drugu stativu gdje se najbolje snalazi Kemal Osmanković za 2:0.

Samo što se krenula sa centra novi šok za Igman. Opet je Sait Huseinović probio i pokušao centrirati po zemlji, a njegov centaršut Amer Dupovac šalje u sopstvenu mrežu za velikih 3:0. Igrao se 50. minut.

Ekipa Igmana kao da nije ni izašla na teren u drugom poluvremenu. Igrao se 55. minut kada je nad Vranješom napravljen penal, a siguran realizator za velikih 4:0 bio je Eldar Mehmedović. Do kraja utakmice gosti su uspjeli u 72. minuti preko Almira Ćubare postići počasni pogodak. Treba dodati da je ekipa Igmana u 80. minuti imala šansu da preko penala još više smanji zaostatak, ali je šut Mirsada Ramića odbranio Bukvić. Tačku na i, stavio je iskusni Nikola Komazec koji u 92. minuti postiže gol za konačnih 5:1.

Sloboda je ovom pobjedom došla do 19 bodova i prestigla Igman, koji je ostao na dnu tabele sa 17 bodova.


Izvor fotografije: Sportsport.ba

Comments are closed.