Josip Ilicic

ILIČIĆ U MARIBORU?
Od ljetos bez kluba

Doskorašnji fudbaler italijanske Atalante i jedna od najvećih fudbalskih zvijezda na ovim prostorima u prethodnim sezonama, Slovenac Josip Iličić u pregovorima je sa Mariborom piše tamošnja štampa.

Iličiću je ljetos istekao ugovor sa Atalantom a kako nije dobio odgovarajuću ponudu drugih klubova tim Maribora je vidio svoju priliku i kontaktirao ga.

Ukoliko dođe do ovog transfera, a strane su vrlo blizu dogovora, bio bi to pravi fudbalski “zemljotres” u Sloveniji jer takav igrač dugo nije stigao u Slovensku ligu. Josip Iličić nije igrač kakav je bio prije dvije godine, od januara nije igrao fudbal i privatni razlozi su uticali na njegovu igru i sigurno sada ne bi bio pojačanje za neki klub iz lige Petice, ali za sve klubove na našim prostorima sigurno je jako ozbiljan igrač.

Maribor je bio odskočna daska u njegovoj karijeri u koji je došao iz Interblokav , iako je ima svega pet utakmica odigranih u ljubičastom dresu. U ljeto 2010, samo što je došao iz Interbloka, maštoviti vezista je, u tandemu sa Arminom Bačinovićem, demolirao Palermo u evropskim kvalifikacijama a italijanski klub je odmah reagovao i kupio obojicu.

Iličić je iz Palerma stigao do Fiorentine, a onda do Atalante u kojoj je igrao najbolji fudbal u karijeri i bio jedan od najboljih veznih fudbalera svijeta dok se Bačinović kasnije “izgubio” na fudbalskoj mapi. 


Izvor fotografije: Getty images

Comments are closed.