Japan

“ISTORIJSKA POBJEDA ZA NAS”
Selektor Japana ponosan na svoj tim

Japan je danas nakon preokreta savladao Njemačku sa 2:1 na Svjetskom prvenstvu i tako došao do velike pobjede.

”Samuraji” su prvi put u istoriji slavili nakon preokreta na prvenstvima svijeta, a selektor Hadžime Morijasu bio je ponosan na svoj tim poslije meča.

”Vjerujem da je ovo istorijski trenutak, istorijska pobjeda. Vidjeli smo kako je Saudijska Arabija savladala Argentinu, tako da smo i mi pokazali snagu azijskog fudbala”.

“Njemačka je konstantno napadala. U prošlosti bismo ovakve mečeve izgubili, ali sada u timu imamo igrače koji igraju u Bundesligi i Evropi i koji su mnogo toga naučili. Izdržali smo, bili smo ujedinjeni. Iskoristili smo priliku koja nam se ukazala”, rekao Morijasu.

Japanci u narednom kolu igraju sa Kostarikom. Pobjeda im garantuje osminu finala ali, “samuraji” žele prvi put plasman među osam najboljih.

“Želimo da idemo u četvrtfinale. Ovo je prvi korak. Znamo na koji način da dođemo do toga. Imamo karakter i sve što radimo, radimo kao tim”, smatra golman Gonda koji je imao nekoliko odličnih intervencija.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: Anne-Christine POUJOULAT / AFP Read more: https://sportsbrief.com/football/28583-japans-moriyasu-hails-stunning-win-germany/

Comments are closed.