KK Crvena Zvezda 14.11.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

IVANOVIĆ ZVANIČNO U ZVEDI
Cilj preokrenuti sezonu

Košarkaški klub Crvena zvezda predstavio je novog trenera za nastavak sezone, a to će biti Duško Ivanović.

Na današnjoj konferenciji za medije, koja je proprilično kasnila zbog leta iz Podgorice koji nije krenuo na vrijeme, rukovodstvo kluba na čelu sa Nebojšom Čovićem obrazložila je sve mjere i u isto vrijeme predstavila iskusnog crnogorskog stručnjaka koji će za cilj imati da preokrene sezonu, posebno u Evroligi, u pravom smjeru.

“Tehnički problemi sa Er Srbijom su bili u pitanju. Sporazumno smo prekinuli saradnju sa Vladom Jovanovićem kojem sam vrlo zahvalan. Poslije analize shvatili smo da je promjena neophodna. Nikada nije zgodno da u toku sezone mijenjaš trenera, ali kao što znate, imamo mi iskustva s tim. Drago mi je što smo se brzo dogovorili s Duškom”, rekao je Nebojša Čović.

Novi trener KK Crvena zvezda Duško Ivanović obratio se medijma po predstavljanju:

“Znam da će mi biti teško, ali sam veoma srećan što sam došao. To je klub velike tradicije, armije veličanstvenih navijača. Vjerujem da ovaj tim ima karakter koje manje-više su imale sve moje ekipe. Koji je to? Pobjednički karakter. Da vjeruju da možemo da pobjedimo svaku ekipu. Još jedan razlog mog dolaska je pasija. Volim ovaj posao i zato sam ga prihvatio”.

Bilo je i ranijih kontakata.

“Bilo je to prije nekih 50 godina, pa sam bio i otišao, kada sam htio da studiram. Sudbina je htjela da ipak dođem”, kazao je Ivanović.

Koliko je upoznat sa timom Crvene zvezde?

“Hajde, pa da idem na trening”, uz smijeh je odgovorio Ivanović pa nastavio:

“Pratio sam kao što sam pratio manje-više sve ekipe Evrolige. Znam dosta, ali ne dovoljno. Kad počnemo da treniramo, onda ću imati pravu sliku. Na osnovu toga, vidjećemo da li će biti promjena u igračkom kadru”, zaključio je Ivanović.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: Starsport

Comments are closed.