Japan reprezentacija AFP

JAPANCI PRVI OBJAVILI SPISAK ZA MUNDIJAL
Evo za koga se odlučio Morijasu

Selektor Japana Hađime Morijasu saopštio je spisak od 26 igrača na koje računa za Mundijal u Kataru i na njemu se našao nekadašnji napadač Partizana Takuma Asano.

Japanci su prvi otkrili konačnu listu imena na koje računaju, a izbor selektora izazvao je veliki revolt u tamošnjoj javnosti. Prije svega, zbog izostanaka Genki Haragučija i Juje Osaka, koji su na prošlom Mundijalu bili standardni.

Za razliku od njih dvojice, Takuma Asano će predstavljati Samuraje u Kataru, gdje ih čekaju okršaji u grupi sa Njemačkom, Španijom i Kostarikom.

– Odlučili smo se za fudbalere koji će biti na istoj talasnoj dužini kada je tim u pitanju, koji će moći da se međusobno povežu, da budu jedinstveni, ali i da kroz svoju organizaciju iskažu svoje individualne karakteristike – branio je svoju odluku Morijasu.

Spisak selekcije Japana.

Golmani: Šuići Gonda (Šimizu), Danijel Šmit (Sent Trojden), Eiđi Kavašima (Strazbur).

Defanzivci: Miki Jamane (Kavasaki), Hiroki Sakai (Urava), Maja Jošida (Šalke), Takehiro Tomijasu (Arsenal), Šogo Taniguči (Kavasaki), Ko Itakura (Menhengladbah), Hiroki Ito (Štutgart), Juto Nagatomo (FK Tokio), Juta Nakajama (Hadersfild).

Vezisti: Vataru Endo (Štutgart), Hidemasa Morita (Sporting), Ao Tanaka (Fortuna Dizeldorf), Gaku Šibasaki (Leganes), Kaoru Mitoma (Brajton), Daiči Kamada (Ajntraht), Ritsu Doan (Frajburg), Džunja Ito (Rems), Takumi Minamino (Monako), Takefusa Kubo (Real Sosijedad), Juki Soma (Nagoja).

Napadači: Daizen Maeda (Seltik), Takuma Asano (Bohum), Ajase Ueda (Serkl Briž).

Izvor teksta: Sportal
Izvor fotografije: AFP

Comments are closed.