Glejzeri Reuters

JUNAJTED NIJE NA PRODAJU
Glejzeri ne daju ''Đavole''

Jedan od najbogatijih Britanaca ser Džim Retklif rekao je da su ga vlasnici Mančester junajteda, porodica Glejzer, obavjestili da ne žele da prodaju taj fudbalski klub, ali da je on i dalje zainteresovan.

Kako je danas prenio Bi-Bi-Si, britanski milijarder, čija je Ineos grupa vlasnik francuskog kluba Nica i švajcarskog kluba Lozana, sastao se sa braćom Džoelom i Avramom Glejzerom.

“U vlasništvu je šestoro djece i oni ne žele da ga prodaju. Sreo sam Džoela i Avrama i oni su divne osobe, pravi džentlmeni”, rekao je 69-godišnji Retklif na konferenciji Fajnenšel Tajmsa.

Retklif je navijač Junajteda, a u maju je neuspješno pokušao da kupi Čelzi. On je takodje vlasnik trećine ekipe Mercedes u Formuli 1 i biciklističke ekipe Ineos Grenadirs.

“Da je Mančester junajted ovog ljeta bio na prodaju, vjerovatno bismo pokušali poslije situacije sa Čelzijem. Ali ne možemo samo da sjedimo u nadi da će jednog dana Mančester junajted biti dostupan”, naveo je on.

Mančester junajted je u vlasništvu porodice Glejzer od 2005. godine. Grupa navijača se protivi načinu rada vlasnika i tražila je od njih da prodaju klub. Premijerligaška utakmica protiv Liverpula prošlog maja bila je odložena zbog organizovanog protesta navijača protiv Glejzera.

Hiljade navijača su iz istog razloga u avgustu, uoči utakmice sa Liverpulom, protestovale ispred “Old Traforda”.

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: REUTERS

Comments are closed.