borac-asdod-

JUNIORI BORCA NEMOĆNI PROTIV AŠDODA

Juniori Borca poraženi su u revanš meču od izraelskog Ašdoda u Omladinskoj Ligi šampiona i na taj način su se oprostili od ovog takmičenja.

Izaelci su od samog početka meča nametnuli svoj tempo igre i pokazali da su u revanš došli da potvrde trezultat iz prve utakmice te su u par navrata zaprijetili golu Borca.

U 37. minutu Šušić je igrao rukom u svom šesanestercu, a glavni arbitar je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Muče čiji udarac brani golman Borca Vojvodić ali lopta se odbija do Mučea koji je gura u mrežu za 0:1 i rezultat poluvremena.

Drugo poluvrijeme donijelo je bolju igru Banjalučana, ali ipak nisu uspjeli stići do gola. Najbolju priliku imao je Divljak u 63. minutu, ali njegov udarac odlazi preko gola.

Onda u sudijskoj nadoknadi Albergel još dva puta tresu mrežu Borca.

Najprije u 92. minuti sjajno utrčava na dugu loptu prihvata je na grudi izlazi jedan na jedan sa golmanom Borca i rutinerski pogađa.

A u posljednjim trenutcima meča još jedna odlična akcija Izraelaca po lijevoj strani povratna na 11 metara odličan udarac koji nogama brani Vojvodić ali se lopta odbija na glavu Albergela koji uz dosta sreće pogađa za 0:3

Trener Borca Zoran Dragišić poslije meča priznao je da su Izraelci kvalitetnija ekipa,a glavni razlog za to je što su fudbaleri Ašdoda stariji.

“I nakon prve utakmice sam rekao da je Ašdod kvalitetnija ekipa od nas. Prije svega starija, što je u ovom uzrastu jako bitno. Imaju par igrača koji “nose” igru koji su 2003. godište, ostali su svi 2004. dok su kod nas svi igrači 2005. godište”, rekao je Dragišić i dodao:

“I pored visokog poraza u posljednjim minutama, ne mogu da ne čestitam svojim momcima koji su dali svoj maksimum. To je taj nivo koji imamo u odnosu na Izraelce koji su u ovom uzrastu vicešampioni Evrope. Još jednom čestitam Ašdodu na prolazu, a svojim momcima nemam šta zamjeriti”.

Trener Ašdoda Elijahu Levi poslije meča kazao je da njegova ekipa nije došla da samo odigra meč nego i da pobijedi.

“Bila je ovo teška utakmica kao i teren. Srećan sam i kako su moji igrači odigrali ovu utakmicu. Držali su se taktike i dogovorenog prije utakmice”, poručio je Levi.

Fotografija: Mondo/Dragan Šutvić


Comments are closed.