266514_juventus-ofsajd-var_f

JUVENTUS POKRADEN NAJGOROM ODLUKOM VAR-A DO SADA?

Fudbaleri Juventusa i Salernitane 2:2, a meč je ostao u sjenci poništenog gola “stare dame” u posljednjem minutu nakon intervencije VAR-a i pregleda snimka.

Milik je nakon kornera pogodio glavom, ali se javio VAR, sudija je pogledao snimak i procjenio da je Leonardo Bonući koji je stajao na putanji lopte nakon Milikovog udarca, zasmetao i uticao na reakciju golmana Sepija.

Međutim, italijanski mediji su objavili fotografije na kojima se vidi da je igrač Salernitane koji je stajao u bloku kod kornera bio najbliži golmanu gostiju i da Bonući nije bio u ofsajd poziciji ali to sudija nije mogao da vidi na snimku koji je njemu prikazan. Ovdje nije bio kraj dešavanjima na ovom meču jer je nakon ove odluke uslijedio niz crvenih kartona. Milik je dobio drugi žuti zbog proslave  gola koji se prema pravilu ne poništava, iako je uslijedio zbog pogotka. Masimiliano Alegri i Kuadrado su zaradili isključenja zbog protesta, kao i Facio fudbaler Salernitane. 

U Italiji pišu da je ovo najgora VAR odluka ikada, ali da nije prva, jer su italijanske sudije odavno na udaru zbog sumnjivih i očigledno pogrešnih odluka. 


Izvor fotografije: Gazetta

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *