krajisnik_680x420

KANADA BOLJA OD SRBIJE!

Reprezentativke Srbije poražene su od Kanade na startu svjetskog košarkaškog prvenstva u Sidneju.

Od izabranica Marine Maljković bolje su bile reprezentativke Kanade rezultatom 67:60.

Tokom cijele utakmice reprezentaciju Srbije bila je bolja u svim segmentima igre osim u šutu koji ih nije služio cijelim tokom meča dok sa druge strane Kanađanke su pogađale iz svih pozicija.

Selektor Marina Maljković rekla je da je neprihvatljiva igra kakvu su njene izabranice pružile u drugoj dionici.

“Mnogo izgubljenih lopti, što je bilo ključno na meču. Bili smo bolji u skoku, ali na kraju to ništa nije značilo. U prvoj četvrtini smo igrali kako treba. Naravno, bilo je grešaka, ali držali smo se plana. Bilo je nekoliko dobrih momenata i u drugom dijelu. Ova generacija je u tih prvih 10 minuta pokazala koliko može, ali, nažalost, nismo uspjeli da igramo u tom ritmu svih 40 minuta”, rekla je Maljković.

Kapiten reprezentacije Tina Krajišnik, koja je uz Ivon Anderson bila najefikasnija na ovom meču, ističe da je očekivala bolje izdanje svog tima.

“Igrale smo loše, posebno u drugoj četvrtini. Krenule smo dobro, zaustavile smo tranziciju, ali u druga i treća dionica nisu bile dobre. Nismo imale snage da se probudimo do kraja utakmice. Definitivno moramo da popravimo mnogo toga, imamo 24 sata do sledeće utakmcice. Moramo bolje”, kazala je Krajišnik.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Ivon Anderson sa 18 poena a pratila je jedino Tina Krajišnik sa 17 poena i osam skokova. Nakon njih najviše poena postigle su Ivana Rača šest, i Saša Čađo i Nevena Jovanović po pet poena.

U selekciji Kanade dvocifren broj pogodaka imale su Kejla Aleksander sa 13, Nira Filds sa 12 i Natali Ačonva sa 10.

U drugom kolu Srbija će u petak od 4 časa po našem vremenu igrati protiv Japana, a Kanada će snage odmjeriti sa Francuskom.

Fotografija:FIBA


Comments are closed.