Navijači SAD

KATAR NE POPUŠTA (FOTO)
Amerikanac zbog majice nije pušten na stadion

Amerikanac Grant Val je pokušao da na stadion uđe u majici na kojoj su bile dugine boje. Želio je na taj način da pruži podršku LGBT populaciji, ali obezbjeđenje na ulazu u stadion mu nije dozvolilo da uđe i gleda meč SAD – Vels.

Slično se provelo i nekoliko navijača Velsa koji su imali slične šešire jer ih je obezbjeđenje pustilo tek nakon što su ih ostavili van stadiona.

Amerikanac je brzo “tvitnuo” i opisao situaciju u kojoj se nalazi, ali ništa mu to nije pomoglo. Jasno je kao dan: možeš da tvituješ koliko hoćeš, ali pravila da poštuješ moraš.

“Obezbjeđenje je odbilo da me pusti na stadion na meč SAD – Vels. Moraš da promijeniš majicu. Ovo nije dozvoljeno”,napisao je on na društvenim mrežama.

Ništa mu to nije donijelo, osim što je navukao gnjev tamošnjeg stanovništva koje je insistiralo da je prirodno poštovati pravila zemlje u kojoj se nalazi.

Jedan od onih koji se oglasio jeste i Najef bin Nahar, direktor “Kaldon centra za društveno humanističke nauke Univerziteta u Kataru” koji je napisao:

“Kao neko iz Katara, ponosan sam na ono što se desilo. Ne znam da li zapadnjaci shvataju da njihove vrijednosti nisu univerzalne. Postoje druge kulture sa drugačijim vrijednostima koje bi trebalo da se poštuju. Hajde da ne zaboravima da zapad nije “glasnik humanosti”.

Izvor teksta: Srpskainfo
Izvor fotografije: ROLEX DELA PENA/EPA

Comments are closed.