Katar stadion

KATAR OTKRIO BROJ POGINULIH RADNIKA NA MUNDIJALSKIM RADOVIMA

Prema navodima mnogih udruženja za ljudska prava na hiljadu radnika iz Azije poginulo je u toku izgradnje “mundijalske” infrastrukture zbog izuzetno teških uslova za rad.

Povodom svega oglasio se organizator i oštro demantovao sve optužbe saopštivši da su samo trojica radnika izgubila život u toku infrastrukturnih radova.

“Želimo da oštro demantujemo da su hiljade ljudi izgubile živote radeći u Kataru tokom priprema za Svjetsko prvenstvo. Odbacujemo optužbe da smo zanemarivali sigurnost 30.000 radnika koji su gradili stadione i ostale građevine. Jedina istina je da su poginula samo tri radnika. Takođe, odbacujemo trivijalizaciju naše istinske posvećenosti zaštite zdravlja i bezbednosti radnika, jer smo u saradnji sa državnim vlastima osigurali poboljšane uslove života za njih”, navodi se u saopštenju organizatora.

Zanimljivo je da je reprezentacija Danske iz razloga što su ugrožena prava radnika i broja poginulih na izgradnji infrastrukture odlučila da na Svjetskom prvenstvu nosi crne dresove u znak žalosti zbog poginulih.

Svjetsko prvenstvo u Kataru igra se od 20. novembra do 18. decembra.

Fotografija: REUTERS/Kai Pfaffenbach


Comments are closed.