Mesi i Ronaldo

KATAR POSLJEDNJA DESTINACIJA (VIDEO)
Ovi igrače se opraštaju od reprezentacije

Dugo iščekivano Svjetsko prvenstvo u Kataru je pred nama. Biće ovo 22. Mundijal, a prvi koji organizuje arapska zemlja. Od 20. novembra do 18. decembra ljubitelji fudbala moći će uživati u fudbalu i svemu onome što ide uz njega. Igraće se na 8 velelepnih stadiona koji su izgrađeni za ovaj Mundijal i svi se nalaze u Dohi.

Govorili smo već da je ovo prvenstvo po mnogo čemu drugačije od prethodnog. Prije svega zbog termina održavanja koji je na zimu, a ne na ljeto kako smo navikli, do rigoroznih pravila u Kataru koja se moraju poštovati, počev od konzumiranja alkohola do ljubavnih parova koji nisu u braku. Naime u Kataru je zabranjeno ljubljenje na javnom mjestu ako niste u braku.

Ipak ovaj Mundijal biće poseban i drugačiji za pojedine igrače. Mnoge zvijezde svojih reprezentacija polako idu ka fudbalskoj penziji i vjerovatno završetku svojih reprezentativnih karijera. Takav je slučaj i ovdje u Kataru.

Prvi od njih su vjerovatno i dva najbolja igrača na planeti, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo.

Argentinac je rođen 24. jun 1987. godine. Osvojio je sve što se može osvojiti u klupskom fudbalu, postavio brojne rekorde u broju golova i nastupa, ali jedino što nije osvojio jeste titula Svjetskog šampiona sa svojom Argentinom. Sa svojih 35 godina vrlo je izgledno da će mu ovo biti posljednja šansa za ostvarivanje toga sna.

Kristijano Ronaldo rođen je 5. februara 1985. godine. Kao i Mesi sa klubovima je osvajao sve, a sa Portugalom je 2016. postao šampion Evrope. Ono što mu nedostaje je „boginja“ sa svojom reprezentacijom. Iako sa svojih 37 godina izgleda fizički spremniji od dosta mlađih igrača nije realno očekivati da će i u 41. godini igrati fudbal na reprezentativnom nivou.

Španac Serhio Ramos rođen je 30. marta 1986. godine. Sa reprezentacijom Španije bio je prvak svijeta 2010. u Južnoj Africi. Nakon dugogodišnjeg igranja za Real Madrid prešao je u redove Pari Sen Žermena i sa 36 godina pokušaće po posljednji put doći do nove titule šampiona svijeta sa Španijom.

Reprezentativac Hrvatske Luka Modrić rođen je 9. septembra 1985. godine. Na posljednjem Mundijalu u Rusiji predvodio je svoju reprezentaciju do finala, ali su poraženi u finalu do Francuske sa 4:2. U Kataru će imati posljednju priliku da ode korak dalje budući da sada ima 37 godina.

Evo i ostalih igrača koji će se u Kataru oprostiti od reprezentativnog fudbala:

Pepe – 39 godina

Dani Alveš – 39 godina

Tijago Silva  – 38 godina

Giljerme Očoa – 37 godina

Olivie Žiru – 36 godina

Diego Godin – 36 godina

Kasper Šmajhel – 36 godina

Anhel Di Maria – 34 godine


Izvor fotografije: MPL

Comments are closed.