Bih-Portoriko

KATASTROFA “ZMAJICA” NA STARTU PRVENSTVA!

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na startu Svjetskog prvenstva u Australiji od reprezentacije Portorika rezultatom 58:82.

Izabranice trenera Loje bile su apsolutni favorit u ovom meču i očekivala se rutinska pobjeda ali stvari nisu išle željenim tokom.

Portotikanke su borbenom igrom iznenadile i od samog starta do kraja utakmice vodile da bi na kraju razlika bila više nego ubjedljiva.

Još jednom se pokazalo da kada nije dan Džokel Džons da ova reprezentacija može biti poražena od svakoga.

Prva četvrtina koja je završila 31:16 u korist Portorikanki nagovjestila je konačni ishod. “Zmajice” su izgledale nezainteresovane i tromo a u prilog tome ide i činjenica da su u prvom periodu igre napravile samo jedan faul.

Druga četvrtina na trenutke daje nadu bh košarkašicama koje u par navrata dolaze do minus 10 ali razigrane Portorikanke do poluvremena zasipaju koš “Zmajica” za rezultat prvog poluvremena 36:53.

Drugo poluvrijeme nastavljena je loša igra bh košarkašica pa Portorikanke dobijaju i treću četvrtinu i odlaze na plus 24.

Posljednja četvrtina bila je samo odrađivanje posla i jedino pitanje koje se postavljalo je kojim će konačnim rezultatom utakmica biti završena pa je tako na semaforu na isteku vremena stajalo 58:82 za Portorikanke.

Arela Guirantes je odigrala utakmicu karijere i predvodila Portoriko do pobjede sa 26 poena i devet skokova.

Selektor Goran Lojo rekao je da su imali problem sa Džokel Džons ali da ne želi alibi da traži.

“Čestitam Portoriku. Ušle su sa dosta energije mi smo loše otvorili, Portoriko je imao 82% šut, previše smo im dopustili. Problem je bio sa Jones doputovala je 15 sati prije utakmice. Bila je veoma umorna, ali tu nećemo tražiti alibi. Analizirat ćemo ovo i pokušat da to bude bolje”, rekao je Lojo.

Reprezentativka Matea Tavić kratko je prokomentarisala meč.

“Ušli smo loše u utakmicu i nije bila naša prepoznatljiva igra, okrećemo se novoj utakmici, nadamo se da će biti bolje sutra”, kazala je Matea Tavić.

Kod bh selekcije Džonkel Džons je ubacila 15 poena i dodala osam skokova a solidnu partiju odigrala je Miljana Džombeta sa 11 ubačenih poena.

U narednom drugom kolu u petak u 6 sati i 30 minuta po našem vremenu “Zmajice” će na megdan selekciji Kine dok će Portorikanke igrati sa SAD-om.

Fotografija:FIBA


Comments are closed.