Inter kina trofej

KINEZI PRODAJU INTER?
Kriza pogodila kinesku kompaniju

Kako piše “Fajnenšl tajms” Kinezi koji su vlasnici milanskog Intera odlučili su da prodaju klub.

Masimo Morati odlučio da proda Inter 2013. godine, od tada klub je prošao veoma turbulentna vremena pod vođstvom Erika Tohira.

Dolaskom Stivena Žanga na čelo,”neroazuri” su uspjeli da se vrate u društvo najboljih u Italiji i Evropi, međutim očigledno da su Kinezi ušli u probleme i da žele da prodaju klub. Advokati su već krenuli u potragu za potencijalnim kupcima, vlasnici Intera su zatražili pomoć od čuvene “Goldman Saks” grupacije.
Radi se o investiocionom fondu koji je upravljao procesom prodaje Čelzija kojeg je za 2.500.000.000 funti kupio američki biznismen Tod Boli.

Zbog čega Suning prodaje Inter?

Kinezi imaju velikih finansijskih problema u svojoj otadžbini, naročito nakon neuspjelog dogovora sa “Alibabom”. Zbog toga su pozajmili 275.000.000 dolara od banke i zauzvrat izbacili Inter na tržište akcija. Upravo je to razlog zašto je Antonio Konte i napustio Lombardiju nakon što je osvojio titulu poslije 11 godina pauze.

Prema nekim procjenama, Inter bi trebalo da košta oko 1.200.000.000 evra, zainteresovani su kupci iz Sjedinjenih Američkih Država, fond u vlasništvu Saudijske Arabije koji je kupio Njukasl, ali i Marokanac Mark Lasri.


Izvor fotografije: Getty images

Comments are closed.