Kolina

KOLINA OBJASNIO DUŽE NADOKNADE
Ispravna odluka ili ne?

Legendarni fudbalski sudija Pjerluiđi Kolina, ujedno i prvi čovjek sudijske organizacije FIFA, objasnio je zbog čega su nadoknade vremena na Mundijalu duže nego obično.

Prema statistici, na četiri utakmice do sada, nadoknada je bila preko 45 minuta. Samo na utakmici Engleska – Iran, prvo poluvrijeme produženo je za 14, a drugo za 10 minuta. Razlog za to jeste – nadoknađuje se svo izgubljeno vrijeme i činjenica da na terenu bude manje od jednog poluvremena efektivne igre.

“Želimo da izbjegnemo da na terenu bude samo 42, 43 ili 44 minuta efektivne igre, samo da se sada štopuje i nadoknađuje utrošeno vrijeme na izmjene, penale, proslave, ljekarske intervencije ili gledanje VAR”, rekao je Kolina.

Ovo je definitivno onda prava stvar, jer u prevodu znači – nema “krađe” vremena, svaki “ukraden” trenutak ili odugovlačenje kada je igra stopirana, sudije će nadoknaditi.

Jeste da je bolje za favorite nego za autsajdere, ali svjedoci smo da timovi koji imaju pozitivan rezultat na sve moguće i nemoguće sramne načine nekada pokušavaju da ukradu još koji sekund.

Vidjećemo kako će se to odraziti na dalje takmičenje u Kataru.

Današnji program otvaraju Argentina i Saudijska Arabija, a ako želite “zicer” – dosuđen penal na utakmici – AdmiralBet nudi kvotu 2,45!

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: Profimedia

Comments are closed.