B92 Terzic

KUPOVAO PLJESKAVICU, PA IZGUBIO NOVČANIK
Evo sa koliko je častio pronalazača

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, izgubio je novčanik i naočare prilikom gostovanja u Surdulici, ali je imao sreće da mu stvari budu vraćene.

Kako prenose “Južne vesti”, Filip Cvetković iz Surdulice pronašao je izgubljeni novčanik i naočare, koje je ubrzo vratio vlasniku. Cvetković je novčanik pronašao zajedno sa svojim prijateljem Nemanjom Jovanovićem, sa kojim je toga dana krenuo da bodri lokalni klub.

Oni su sreli Terzića u jednoj hamburgernici, gdje su obojica kupovali hranu.

“Iskreno, nisam prepoznao čovjeka, bilo ih je više i drugar mi je rekao da je to uprava Zvezde. Dok sam čekao red čuo sam kako se Terzić nudio da plati i tada je vjerovatno i izvadio novčanik. Jeli su i krenuli ka stadionu, a kada smo izašli iz lokala vidio sam neki novčanik na klupici, ali nisam ni pretpostavio da je njegov. Ovdje se svi međusobno znamo, pa sam otvorio da vidim da li ima dokumenta da vratimo”, rekao je on a prenose Južne vesti.

Terzić je pored novčanika zaboravio i naočare.

Ubrzo nakon pronalaska stvari uputili su se ka loži stadiona kako bi vratili pronađeno.

“Svi su mislili da se šalimo sa njima, nisu nas ozbiljni shvatili ni puštali. Dok je drugar pričao sa jednim policajcem, iskoristio sam priliku da dođem do lože. Obezbjeđenje nije željelo da ga pozove da izađe sve dok drugar nije objasnio da se ne šalimo, nismo fanovi, već samo želimo da vratimo stvari, kaže Cvetković.

Ističe da ni Terzić nije primjetio da je izgubio novčanik i naočare, kao i da je pokazao veliku zahvalnost zbog gesta Surduličanina.

“Zahvalio mi se i rekao da bi samo jedan u milion to uradio. Popričali smo i insistirao je da me nagradi, iako ja to nisam uradio ni iz kakve koristi”, ističe Surduličanin.

Cvetković je rekao da bi novčanik vratio bilo kome, a da su ovim potezom željeli da pokažu kako su Surduličani dobri i pošteni domaćini, kao i da je svojim primjerom poslao poruku i ostalim sugrađanima da kad god su u prilici da nekome pomognu, to i urade, jer je zadovoljstvo mnogo veće kada ne činimo stvari iz ličnog interesa već za druge.

Zvezdan Terzić je potvrdio ovu priču mladog Surduličanina.

“Svaka čast za momka. Bila su mi mnogo važna dokumenta i kartice iz novčanika. Htio sam da mu dam sav keš iz novčanika, ali on nije želio da uzme”, rekao je generalni direktor Zvezde za Kurir i dodao:

“Ubjeđivao sam ga, čak i potrčao za njim 15 metara, međutim momak je toliko bio pošten da ništa nije htio da uzme”, kazao je Terzić.

Izvor teksta: Južne vesti
Izvor fotografije: B92

Comments are closed.