Dossena Getty images

LIVERPUL “KRALJEVE” NIJE SRUŠIO 13 GODINA (VIDEO)
''Redsi zadnji put pobjedili u osmini finala LŠ

Liverpul i Real Madrid će se ponovo sastati u Ligi šampiona, po četvrti put u posljednjih pet sezona a “Redsi” “Kraljeve” nisu savladali punih 13 godina.

Tradicija je apsolutno na strani Reala u novijoj eri. Osim pobjeda u finalima 2018. u Kijevu (3:1) i u Parizu ove godine (1:0), Madriđani su eliminisali Liverpul u četvrtfinalu 2021. ukupnim rezultatom 3:1 (3:1, 0:0).  U grupnoj fazi 2014/15, Real je takođe bio ubedljiv – 3:0 i 1:0, a zapravo posljednji put, Liverpul je pobjedio još davne 2009. godine u osmini finala LŠ. Poslije prvog meča u Madridu, u kom je Benajun doneo pobjedu od 1:0, vjerovali ili ne, Liverpul je slavio 4:0 na “Enfildu”, golove su postgli Džerard dva, Fernando Tores i za kraj – ANDREA DOSENA!
U prevodu, Italijan je posljednji strijelac u jednoj pobjedi Liverpula nad Realom! Nakon njega, Salah je pogađao jednom, Mane u finalu u Kijevu, ali u porazima “Redsa”.
Prisjetite se čuvene utakmice i pobjede Liverpula rezultatom 4:0, posljednje nad Realom, koju je predvodio Rafa Benitez u sljedećem sastavu: Reina – Arbeloa, Škrtel, Karager, Aurelio – Ćabi Alonso, Maskerano – Kajt, Džerard, Babel – Tores. 

Izvor teksta: sportske.net
Izvor fotografije: Getty images

Comments are closed.