asensio

LUDI TRANSFER NA POMOLU U ŠPANIJI!
Barselona prati igrača Reala

Kako piše “Mundo Deportivo” Barselona pomno prati situaciju oko Marka Asensija, kome ističe ugovor sa Real Madridom.

Ovaj transfer mogao bi izazvati pravi zemljotres u Španiji s obzirom na netrpeljivost Katalonije sa prestonicom Madridom i velikog rivalsta ova dva kluba.

Postoji nekoliko stvari zbog kojih ovakav ishod i nije toliko nerealan. Prvi je sigurno – Žorž Mendeš.

Poznati superagent nije u dobrim odnosima sa Florentinom Perezom, ali zato jeste sa Đoanom Laportom predsjednikom Barselone. Laporta i Mendeš su ljetos na sve načine pokušavali da dovedu Bernarda Silvu na “Kamp nou”, ali nisu uspjeli. Sa Asensijom je situacija drugačija, pošto je u poslednjoj godini ugovora i od 1. januara po Bosmanovom pravilu ima pravo da potpiše predugovor sa narednim klubom. Asensio bi narednog ljeta u tom slučaju otišao bez obeštećenja, što moguće dodatno privlači Barselonu, uz činjenicu da će “ukrasti” igrača direktnom rivalu.

Problem je i što su krilne pozicije u Ćavijevom timu popunjene, ali isto tako ne  treba zaboraviti da će Memfis Depaj napustiti klub jer mu takođe ističe ugovor. Takođe, nije tajna da je Barselona  željela Asensija ljeta 2015. godine kada je prešao iz Majorke u Real. 

Asensio ima 26 godina, pred njim je najbolji period u karijeri, ali za početak, mora da se vrati u staru formu, za šta su mu potrebni i minuti koje mu Anćeloti baš i ne daje…


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *