Senegal's forward Sadio Mane controls the ball during the 2022 Qatar World Cup African Qualifiers football match between Egypt and Senegal at Cairo International Stadium in the Egyptian capital on March 25, 2022. (Photo by Khaled DESOUKI / AFP)

MANE PREDVODI SENEGAL U KATARU
Ali Sise objavio spisak putnika za Mundijal

Selektor fudbalske reprezentacije Senegala Ali Sise objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Bilo je bojazni, postoji i dalje nedoumica, ali kapiten Senegalaca i najbolji afrički fudbaler u ovom trenutku Sadio Mane putovaće u Dohu, kako je juče i najavljeno.

Povreda ga i dalje muči, Bajern se ne slaže da bi trebalo da igra, ali Senegalci će učiniti sve, čak angažovati i vračeve, ne bi li Mane učestvovao. Biće to trka s vremenom. Pitanje je da li će biti spreman za uvodni meč, ali nadaju se Senegalci da će im pomoći makar malo, dovoljno da osminu finala. Realno, šanse imaju. Grupa sa Holandijom, Ekvadorom i domaćinom Katarom nije neprelazna prepreka za prvaka Afrike.

Golmani: Eduar Mendi, Alfred Gomis, Seni Dijeng.

Odbrana: Kalidu Kulibali, Abdu Dijalo, Jusuf Sabali, Balo Ture, Pape Sise, Ismail Jakobs, Formoze Mendi.

Vezni red: Idrisa Gana Gej, Šeiku Kujate, Nampalis Mendi, Krepin Dijata, Pape Gej, Pape Sar, Pate Sis, Mustafa Name, Lum Endiaj.

Napad: Sadio Mane, Ismaila Sar, Bulaje Dija, Bamba Dieng, Famara Diedou, Nikolas Džekson, Iliman Endiaj.

Senegal će igrati u grupi A zajedno sa domaćinom Katarom, Holandijom i Ekvadorom.

Izvor teksta: sportske.net

Comments are closed.