Lionel Mesi Profimedia

MESI NA MUNDIJALU SAM U SOBI
Ovo su dva razloga za to

Lionel Mesi je vjerovatno jedan od tri najbolja fudbalera u istoriji ove magične igre. Osvojio je sve što se može osvojiti osim Svjetskog prvenstva. Mundijal u Kataru biće mu peta, a vjerovatno i posljednja šansa da se domogne trofeja.

Zbog toga je Lionel Mesi u posljednjih nekoliko mjeseci podredio svoj život Svjetskom prvenstvu u Kataru. Otišao je ranije iz PSŽ kako bi se što kvalitetnije spremio. Reprezentacija ima poseban aranžman oko smještaja, a engleski “San” donosi detalje koji dosad nisu bili poznati. Tiču se Mesijevog treninga, ali i boravka u hotelskoj sobi, odnosno noćenja.

Prvi put u karijeri spava sam u sobi

Dio argentinske javnosti bio je zabrinut kada je objavljena vijest kako ga danas nije bilo na treningu. Ipak, pojašnjeno je kako su svi igrači kojima je potreban odmor ili oporavak od povrede u posebnom režimu, a u tu grupu spada i Mesi.

Osim toga, pišu Argentinci, njegovi treninzi u Kataru biće maksimalno individualizovani i laganijeg tempa, s obzirom da ima već 35 godina a njegovo tijelo je primilo veliki broj utakmica u tako kratkom periodu.

Ipak, engleski novinari su u argentinskom kampu primjetili jednu zanimljivu stvar. Naime, Mesi prvi put u karijeri neće imati cimera, već će u sobi biti sam. Englezi pišu da je to zbog dva razloga. Prvi je taj što se Sergio Aguero, Mesijev najbolji prijatelj i stalni cimer, oprostio od fudbala, a drugi je taj što se Mesi toliko fokusirao na ovaj Mundijal da želi potpuni mir i koncentraciju.

Izvor teksta: Sportal
Izvor fotografije: Profimedia

Comments are closed.