messi-place

MESIJEVE SUZE BILE LAŽNE?
Mesijevi uslovi Barseloni bili nerealni

Lionel Messi napustio je u ljeto 2021. godine ekipu Barselone u suzama uz tvrdnje kako bi ostao, nakon što je gotovo kompletan život proveo u ovom klubu.

Novi tajni dokumenti koje je objavio El Mundo pokazuju da nije sve baš tako kako je argentinac prikazao. Naime, po ovim dokumentima Mesi i njegov otac Horhe tražili su nemoguće od Barselone godinu dana ranije i tu ljubavi nije bilo.

Ovaj list u javnost je pustio dokumenta i mailove koje su razmjenjivali Horhe Messi i predstavnici Barcelone. Objavili su i listu zahtjeva Lionela Messija i njegove porodice za ostanak u klubu. “Neka im mačevi vise nad glavom”, navodne su riječi oca Lionela Mesija koje je napisao u mailu svom advokatu preko kojeg su tražili novi trogodišnji ugovor uz brojne nevjerovatne uslove.

Od običnih stvari zatražen je privatni boks na Kamp Nou za porodicu Mesi ali i porodicu Luisa Suareza s kojim je veliki prijatelj te avion za kompletnu porodicu za put u Argentinu tokom božićnih praznika. Tražio je i bonus od 10 miliona eura samo za potpis i garanciju da će mu naknadno biti isplaćen sav novac kojeg se odrekne u korist kluba tokom teških dana uz tri posto interesa na sav novac. Plata mu je trebala iznositi kao i do tada 74.9 eura neto na godišnjem nivou. Takođe, tražio je da mu se omogući odlazak iz kluba kada to god želi i to za simboličnu cifru od 10.000 eura. Tim bi bila ukinuta klauzula od 700 miliona eura za odlazak.

Pregovori o novom ugovoru između Mesija i Barselone počeli su 2020. godine. Vođeni su dosta dugo, izbila je i čuvena afera burofaks kada je zatražio i odlazak iz kluba godinu prije isteka ugovora vrijednog nešto više od 555 miliona eura potpisanog 2017. godine.

Mesi je tada ostao u klubu, ali ni godinu dana kasnije klub mu nije mogao ispuniti želje i on se odlučio na odlazak u PSG.

Lionel Mesi je u dresu katalonskog velikana odigrao 778 utakmica i postigao 672 gola a u ovom klubu je postao jedan od najboljih igrača svih vremena.


Izvor fotografije: Getty images

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *