Milojević

MILOJEVIĆ I IVANIĆ OPTIMISTIČNI PRED FERENCVAROŠ

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je danas na pres konferenciji da vjeruje da njegova ekipa može da pobjedi Ferencvaroš u predstojećoj utakmici trećeg kola u Ligi Evrope.

“Razlika na tabeli je šest bodova, u opticaju je još 12 i sve je moguće. Verujem da možemo da pobedimo Ferencvaroš i to nam je jedini cilj. Kad prodje ta utakmica onda ćemo razmišljati o tabeli”, rekao je Milojević na konferenciji za novinare na stadionu “Rajko Mitić”.

Izvor: crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Zvezde igraju u četvrtak od 18.45 na svom terenu protiv Ferencvaroša, utakmicu trećeg kola Grupe H u Ligi Evropa. Mađarska ekipa ostvarila je obe pobjede, a srpska ekipa pretrpjela je oba poraza i posljednja je na tabeli.

Upitan da li se iznenadio rezultatima Ferencaroša, Milojević je rekao da je znao da je to kvalitetna ekipa, da ima selekciju igrača koji su dugo na okupu i da poznaje mnoge od njih jer su igrali u Skandinaviji.

“Traore je izuzetno brz, imaju četiri brza ofanzivna igrača, to je njihov ključ. Imaju veliki sastav kao i mi, imaju prostora da rotiraju, iskusnog i dobrog trenera. Očekivao sam da će biti dobri u Evropi. Svaka utakmica je detalj, da li ste postigli ili odbranili svoj gol ili niste. Oni su imali kvalitet i sreću da to obave, nisam iznenađen”, naveo je on.

Upitan da uporedi jačinu srpskog i mađarskog prvenstva, Milojević je rekao da su u Mađarskoj bolji uslovi za rad posljednjih godina, da su stadioni perfektni, a da su se izdvojila tri, četiri kluba sa većim kvalitetom i finansijskom moći od ostalih.

Ferencvaroš je u prošlom kolu izgubio u prvenstvu od Kečkemeta, a Milojević je rekao da je teško poslije jedne utakmice reći da li je ekipa u dobroj formi i da se poraz svakome dogodi.

“Ne mislim da je loša forma, ali svaki poraz poljulja svaki tim, pa vjerujem da je i njih malo poljuljao”dodao je on.

Na konstataciju da Ferencvaroš ima brz ofanzivni red i kontre, Milojević je rekao da je na to obratio pažnju u pripremi utakmice i da je cilj smajiti prostor. Takodje je upitan šta će se dogoditi ako rezultat ne bude dobar.

“Ne želimo da igramo reaktivan fudbal, to nije u DNK kluba ni u mom. Želimo da diktiramo stvari i igramo, da smanjimo prostore i vjerujem da će momci to dobro obaviti. Za veličinu kluba normalno je da ljudi traže ostavke, ako su ostavke realne, ne mogu da utičem na to, jedino što mogu je da radim i indirektno utičem na rezultate. To je proces koji je nemoguće uraditi za pet, 10 dana, mislim da idemo u dobrom pravcu, svaka pobjeda nam to potvrdjuje, a svaki poraz i loš rezultat postavlja znak pitanja”, rekao je on.

“Ajaks kod kuće izgubi 1:6, to je fudbal, zato je toliko popularan. Ne razmišljamo u tom pravcu nego o pobjedi. Uvijek idemo na pobjedu, a neke stvari ne možemo da kontrolišemo”, dodao je trener crveno-belih.

Upitan da li će prepustiti posjed lopte Ferencvarošu, Milojević je rekao da igra mora da varira.

“Igramo kod kuće, želimo da igramo ofanzivno, imamo kvalitet. Nije samo da se pazi kako oni igraju, postoji način da se njihova tranzicija zaustavi. Najbitnije je da se pobjedi, 70 odsto ćemo se osvrnuti na našu igru, a 30 odsto ćemo da ispratimo njih”, naveo je Milojević.

On je rekao da su svi igrači spremni i da će u toku dana dobiti informaciju o Nemanji Milunoviću, ali da je “pozitivan što se njega tiče”.

Milojević je preuzeo Zvezdu 26. avgusta, poslije ostavke Dejana Stankovića i upitan je da li je zadovoljan uradjenim.

“Da li se vidi napredak ili ne, to je pitanje. Mi koji radimo, vidimo. I da smo sve pobjedili sa po 5:0 mislio bih da ima prostora za napredak. Momci to znaju i prihvataju. Sutra će hrabrija ekipa dobiti utakmicu 100 odsto”, rekao je Milojević.

“Svaka utakmica u Zvezdi je kvalifikaciona i kad sam bio pomoćnik svaku sam osjećao kao kvalifikacionu. Ništa ne mijenja ni Ferecvaroš”, dodao je on.

Izvor: crvenazvezdafk.com

Fudbaler Zvezde Mirko Ivanić rekao je da se vratio na teren bez problema, da je zdrav i da može da obeća da će biti isti igrač kakav je bio prošle sezone.

Govoreći o utakmici protiv mađarske ekipe, rekao je da je siguran da će Zvezda pružiti sjajnu partiju i da očekuje pobjedu.

“Monako je bio čudan, nismo imali šut na gol i izgubili smo, a drugu utakmicu (Trabzon) smo zasluženo izgubili. Nismo očekivali da ćemo biti u ovakvoj situaciji. Svjesni smo da je ovo utakmica za hvatanje priključka, tako se i ponašamo i jedva čekamo”, rekao je on.

“Ova grupa tek treba da upozna Zvezdu u pravom stanju, vidjeće ove tri ekipe šta sve možemo. Imali smo par dana priprema, da budemo zajedno i podignemo nivo treninga. Vidim veliki napredak u odnosu na prethodni period i siguran sam da će se to sutra vidjeti”, naveo je Ivanić.

Izvor: sportske.net

Fotografija: crvenazvezdafk.com


Comments are closed.