Enok Mvepu

MLADI VEZISTA BRAJTONA PRIMORAN DA OKONČA KARIJERU
Srčani problemi jači od želje

Mladi dvadesetčetvorogodišnji vezni fudbaler Brajtona, Enok Mvepu, prinuđen je da okonča profesionalnu karijeru zbog srčanih problema, saopštili su to čelnici engleskog premijerligaša.

Njemu je dijagnostifikovano nasljedno srčano oboljenje što bi u budućnosti moglo da mu izazove ozbiljnije kardiovaskularne probleme, stoga je od strane doktora posavjetovan da završi profesionalnu igračku karijeru.

“Apsolutno smo skrhkani zbog Enoka… On i njegova porodica su imali traumatičnih prethodnih nekoliko sedmica i drago nam je prevashodno što je iz toga izašao. Imao je veoma obećavajuću karijeru. Kao klub, daćemo mu punu podršku u tretmanima koji sljede”, rekao je prvi čovjek Brajtona Toni Blum.

Novi trener Roberto de Zerbi koji ga je zapazio kada je gledao tim koji će preuzeti istakao je razočarenje ovim informacijama.

“Vrlo mi je žao zbog Enoka. Bio je igrač kojeg sam vidio dok sam gledao tim u koji dolazim i bio sam vrlo uzbuđen što ću raditi s njim. Bićemo uz njega”, kazao je De Zerbi.

Zambijac je tokom perioda u Salcburgu važio za jednog od obećavajućih igrača, a i u Brajtonu je imao svoju ulogu.

Doduše, ove sezone odigrao je samo sedam utakmica, ponajviše upravo zbog problema koji se u međuvremenu pojavio.

“Neki snovi dođu do svog kraja i sa tugom na današnji dan objavljujem kraj svoje igračke karijere zbog medicinskog savjeta koji sam dobio. Ovo, ipak, nije kraj moje umješanosti u fudbalu. Planiram da ostanem i bavim se fudbalom na neki drugi način”, napisao je između ostalog Mvepu na društvenim mrežama.


Izvor fotografije: Getty images

Comments are closed.